14. ledna 2015 • 16:42

Jánoš se nebojí boje o sestavu ve Spartě: Sem se nedostane každý

Autor: isport tv, dvo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO Z KANÁRSKÝCH OSTROVŮ | Patří do talentovaného ročníku 1992, od kterého si na Spartě hodně slibují. Zatímco jména jako Krejčí, Kadeřábek patří k základním stavebním kamenům letenského mužstva, fotbalový univerzál Adam Jánoš sbírá ligové zkušenosti formou hostování. Nyní si ho ale jeho mateřský klub stáhl z angažmá v Jihlavě, aby na pravém kraji obrany kryl záda již zmíněnému Pavlu Kadeřábkovi.



Právě univerzálnost je Jánošovou velikou předností. V Jihlavě nastupoval převážně v záložní řadě, ale zvládá hrát i na kraji obrany, kam s ním počítá Sparta. „Už při mém příchodu, se jednalo o tom, že tu chybí náhrada za Pavla Kadeřábka , tudíž na mě ta alternace vyšla,“ říká 22letý odchovanec Sparty.

Návrat na Letnou pro něj ale také znamená určitá rizika. Je dost pravděpodobné, že pokud bude Kadeřábek zdráv, zůstane na Jánoše role náhradníka, což by mohlo ohrozit jeho potenciální účast na červnovém ME do 21 let, které bude Česká republika pořádat.

„Jsou tam pro a proti. V Jihlavě bych měl asi větší možnost hrát. Pokud se chytnu ve Spartě, tak budu spíš asi jako střídající hráč. Ten vývoj má svá kritéria, ale na EURO by se chtěl podívat asi každý. I Sparta má své pozitiva. Sem se nemůže dostat každý,“ nelituje návratu na Letnou Jánoš. 

Navrátilec Jánoš: Na EURO chce každý, ale Sparta je výjimečná
Video se připravuje ...

Jeho situace není lehká. V Jihlavě by pravidelně hrál, ve Spartě bude zřejmě plnit roli náhradníka
Jeho situace není lehká. V Jihlavě by pravidelně hrál, ve Spartě bude zřejmě plnit roli náhradníka

Podzim fotbalistů Sparty v 90 vteřinách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud