Stanislav Hrabě
14. ledna 2015 • 18:06

Lazaret Dukly: Beauguel už jen měsíc, Néstor bude chybět celé jaro!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco jejich spoluhráči v zimním turnaji Tipsport liga podlehli druholigové Vlašimi 0:3, dukelská cizinecká legie ve složení Jean-David Beauguel, Néstor Albiach a Bidje Manzia přihlížela marnému snažení jak dobýt soupeřovu branku. Aby ne, když představují nejúdernější dukelskou sílu. „Chybějí mi všichni,“ posteskl si trenér Luboš Kozel.



Všichni jsou zranění, ale jejich návrat na hřiště nemá stejnou časový termín. „Byl bych nejraději, kdyby byli zdraví,“ netají přitom zbožné přání trenér Kozel. Nejhůře je na tom španělský útočník Néstor Albiach, jenž si v podzimním duelu v Teplicích natrhl křížový vaz na druhé noze, než kterou měl loni v lednu operovanou, a přišel o celé ligové jaro. „Už je to lepší,“ hlásí optimisticky, ž chirurgický zákrok byl úspšěšný. „Víme, že znovu nebude celé jaro,“ smiřuje se se ztrátou dukelský kouč.   

Zraněné trio, které Dukle citelně chybíFoto Stanislav Hrábě

Mnohem lépe je na tom francouzský střelec Jean-David Beauguel, jeho trápily vazy v kotníku. „Ještě tak měsíc,“ odhaduje dobu zdravotní nezpůsobilosti.

„Musím být opatrný, nechci nic uspěchat,“ klade na doléčení důraz. Stejně vidí jeho nasazení i trenér Kozel. „Má od doktora svolení, že může začít určitou část rehabilitace. Pokud stihne začátek ligy, bude to maximum,“ dodává. Kdyby to nevyšlo, chyběl by moc. „Dal sedm gólů, to je velký počet. Ofenzíva na něm trošku postavená je,“ zdůrazňuje Kozel.

Nejlépe je na tom konžský mládežnický reprezentant Bijde Manzia. „Nic mi není, už bych mohl hrát,“ hrne se dychtivě na hřiště. „Ten bude k dispozici nejdříve,“ souhlasí trenér Kozel.

Všichni sledovali, jak si v prvním vystoupení vede další exotická posila Seidi Liman, rodák z karibského ostrova Martinique. „Vůbec ho neznám,“ přiznává Beauguel. Ale na krajana se moc těší, ostrov patří Francii a je součástí Evropské unie. Další vítaný parťák do frankofonní skupiny.    

Zajímavé trojice si všiml i trenér českého reprezentačního týmu Pavel Vrba. „Jsou to ale všichni cizinci,“ uvědomuje si, že pro něj nebudou využitelní ani po uzdravení.

Tipsport liga - Skupina B (Praha - Vyšehrad):

Vlašim - Dukla Praha 3:0 (0:0)
Branky: 78. a 88. Putz, 61. Starý.

Sestava Dukly: David Tetour - Karavajev (46. Seydi), Reiter (46. Štetina), Polom, Matěj Hanousek (46. Vorel) - Gedeon (46. Brejcha), Považanec (46. Berger), Hlinka - Čajič, Vopat (69. Koval), Kluk. Trenér: Kozel.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud