14. ledna 2015 • 19:10

Rajtoral exekutor? Hrnul se k penaltám, obě dal: Chci je kopat!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V poslední domácí přípravě před odletem do Turecka s Domažlicemi (3:1) zahrávala Plzeň dvě penalty. Pokaždé si míč postavil František Rajtoral a oba pokusy suverénně proměnil. „Chtěl bych je kopat,“ smál se 28letý krajní obránce či záložník.



Dlouhovlasý blonďák už má zase důvod k úsměvu. Podruhé v kariéře překonal zákeřný únavový syndrom a v Plzni se naplno zapojil do zimní přípravy. Většina hráčů tréninkové galeje nemiluje, na Rajtoralovi ale je vidět, jak si pohyb nesmírně užívá.

„V přípravě dojíždíme druhý týden, zatím dobrý. Důležité je se nezranit, už se těším do Turecka na normální trávu. Jsem odpůrcem umělky, člověka z toho bolí achilovky i záda,“ povzdechl si Rajtoral poté, co dohrál první poločas s Domažlicemi.

Člena reprezentačního kádru bylo proti třetiligovému soupeři plné hřiště. Na pravém kraji zálohy pendloval od jednoho praporku k druhému, neustále dirigoval mladíka Medveděva, který v utkání hrál za ním jako pravý obránce.

Pro penaltu si běžel

Navíc vstřelil dva ze tří plzeňských gólů, oba z pokutových kopů. První si dokonce sám vybojoval, když rozhodčí po jeho průniku do vápna pískl faul. Rajtoral běžně penalty nezahrává, tentokrát ale pokaždé k míči sprintoval, aby mu ho nikdo ze spoluhráčů nesebral.

„Jsou určení hráči, ale vždycky kdo si to vezme první, kope penaltu, proto jsem tam běžel,“ smála se jedna z klíčových plzeňských opor. „Po únavovém syndromu jsem se rozhodl, že budu takové situace řešit. Chtěl bych penalty kopat, záleží na trenérovi, koho určí. Nehrnu se tam, ale chtěl bych je kopat.“

Daniel Kolář a Jan Holenda při výkopu utkání s Domažlicemi
Daniel Kolář a Jan Holenda při výkopu utkání s Domažlicemi

Plzeň zahrává v lize nejvíc penalt, což hodně vychází z přímočarého, útočného stylu týmu. Rajtoral mezi určenými exekutory nebývá. Změní se situace na jaře, když v přípravě proměňoval s ledovým klidem? „To já nevím, zatím to bylo jen tady na umělce. Věřím, že mi klid zůstane i v zápase, kde bude v hledišti dvacet tisíc fanoušků,“ odpověděl s úsměvem.

Poté, co se Rajtoral zbavil zákeřné nemoci, se už v listopadu zapojil do plného tréninku a v zimní pauze si bude chtít znovu vydobýt místo v základní jedenáctce. „Zatím mám sil dost, snad to vydrží,“ přál si běhavý krajní hráč.

Plzeň už v sobotu odlétá do Turecka na první soustředění ve vyhřátém prostředí. „Těším se na Hannover, ve kterém jsem byl. Tam už to bude celkem rychlé, pak druhé soustředění ve Španělsku a přijdou ty důležité zápasy,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud