Jonáš Bartoš
15. ledna 2015 • 04:50

Sestava Plzně: Chramosta válel místo Koláře, Mahmutoviče brzdily fauly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aidin Mahmutovič, Jan Chramosta, Stanislav Tecl. Tři kvalitní útočníci, z nichž se do základní sestavy Plzně nejspíš vejde jen jeden. V přípravě s Domažlicemi (3:1) nastoupili v úvodní jedenáctce všichni. Nebezpečná útočná letka si v prvním poločase proti třetiligovému soupeři počínala velmi slušně. „Všechny zatím musím chválit, nemám žádné výhrady,“ hlásil po posledním zápase před sobotním odletem na soustředění do Turecka trenér Miroslav Koubek.



Plzeňský kouč na utkání s Domažlicemi nachystal dvě jedenáctky. V té zahajovací, kde nastoupili zkušenější hráči, dostali šanci hned tři ryzí útočníci.

„Minule proti Tachovu to byl pokus o systém 4-3-3, dneska to bylo spíš 4-2-3-1, na některých postech ale hráli útočníci. Chramosta byl pod hrotem, Tecl si měl sbíhat ze strany hodně dovnitř, hrát takového druhého útočníka, ale vycházel od lajny," přiblížil Koubek své taktické záměry.

Všichni tři si počínali velmi dobře. Stanislav Tecl po kombinaci s Rajtoralem a Chramostou vstřelil první branku zápasu, v další velké šanci trefil břevno. Mahmutovič se neustále snažil o sprintové náběhy za obranu, vyhrával souboje s obránci. Brzdila ho pouze přílišná agresivita a vysoký počet ofsajdových pozic.

„Všichni si vedou dobře. Zatím hráče musím chválit, nemám žádné výhrady. Pracují ve větších objemech a pracují dobře. U Chramosty jsme rádi, že ho po vleklém zranění nic netrápí a zdá se, že by to mohlo být nadějné,“ pochvaloval si Koubek.

Tintítko Chramosta

Chramosta přišel do Plzně v létě na roční hostování. Téměř celý podzim ale kvůli problémům s kotníkem vůbec nehrál. „Kotník mě pořád bolel, bylo to tlumené injekcemi. Věděl jsem, že tímhle stylem to dál nejde, že se to musí vyřešit. Bolest lezla i do hlavy a bylo to nepříjemné,“ vzpomínal 24letý forvard.

Po měsíčním klidovém režimu se zánět šlachy podařilo vyléčit a Chramosta už může běhat po trávníku. Proti Domažlicím ho trenér Koubek vyzkoušel na místě podhrotového hráče, kde byl vidět. „Sice je to tintítko, ale do soubojů se nebojí, chlapec umí,“ znělo obdivně mezi diváky v Luční ulici.

„Lépe se cítím na hrotu, ale i tohle se dá zvládnout. Po zranění kolena (prodělal ještě v Boleslavi) se ze mě stává trošku univerzál, dá se říct, že je mi to jedno, kde nastoupím,“ mávl rukou Chramosta.

Daniel Kolář a Jan Holenda při výkopu utkání s Domažlicemi
Daniel Kolář a Jan Holenda při výkopu utkání s Domažlicemi

Mladík Medveděv se ukázal

Zároveň si pochvaloval spolupráci se svými konkurenty v útoku. „Myslím, že nám to šlo. Tohle ještě nebyl tým, který by nás úplně prověřil. Jsme v plné přípravě, trenér ví, jaké má ofenzivní hráče, snaží se to nějak poskládat. Uvidíme, jak to půjde do mistráků.“

Trenéra Koubka musel v prvním poločase jistě potěšit i výkon mladíků Medveděva a Hradeckého, kteří s týmem cestují na soustředění do Turecka. Zejména prvně jmenovaný odehrál na pravém obránci výbornou partii a nahlas si řekl o místo v našlapaném kádru.

V Turecku, kam Plzeň míří v sobotních ranních hodinách, půjde především o kondiční přípravu. Druhé soustředění ve Španělsku už bude místem, kde trenér Koubek vyladí sestavu na jarní boje o ligový titul.

Sestava Plzně z prvního poločasu proti Domažlicím: Kozáčik - Medveděv, Procházka, Baránek, Kovařík - Hrošovský , Hradecký - Rajtoral, Chramosta, Tecl - Mahmutovič.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud