27. ledna 2015 • 09:22

Další rána pro Baník. Obránce Stronati odchází do Austrie Vídeň

Autor: iSport.cz, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už budou fanoušci Baníku skousávat hodně těžko. Na odchodu je totiž další člen základní sestavy. Talentovaný stoper Patrizio Stronati přestupuje do vídeňské Austrie! Ostravský klub tak přijde před jarní částí už o čtvrtého hráče základní sestavy!



Majitel Baníku Petr Šafarčík čelí kritice fanoušků z Bazalů i bývalých hráčů. Nejprve vedení pátého klubu Synot ligy prodalo Jana Baránka do Viktorie Plzeň, poté následoval transfer Jána Greguše do Jablonce. Pár dní na to požádal o rozvázání smlouvy Joel Lindpere a teď se Baník musí vyrovnávat s další pohromou.

Vedení týmu se sice počátkem ledna ohradilo proti informacím Moravskoslezského Deníku (podle nichž bude dvacetiletý Stronati v létě volný) s tím, že klub prý uplatnil opci a prodloužil smlouvu o rok.

První informace iSport.cz o tom, že už mezi zainteresovanými stranami došlo k dohodě o přestupu, ale potvrdil posléze i samotný klub na svých oficiálních stránkách.

„Vnitřně jsem si přál, aby Patrizio zůstal v Baníku, ale v obchodě, a v tom fotbalovém zvlášť, rozhoduje rozum, ne emoce,“ prohlásil Šafarčík.

Snad mi fanoušci nebudou odchod vyčítat, říká Stronati

Pokud odchovanec Hlučína, jenž nasbíral v nejvyšší soutěži čtyřiadvacet startů, odejde, bude to pro ostravské mužstvo další ztráta. Stronati totiž spolu s Baránkem vytvořil na podzim velmi spolehlivou stoperskou dvojici a zatím za ní nenašli adekvátní náhradu.

"Jsem rád, že jsem dostal v Baníku šanci zahrát si ligu a že mi nyní vyhověl a souhlasil s mým přestupem. Děkuji také fanouškům Baníku a doufám, že mi můj odchod nebudou vyčítat. Rád se jednou do Baníku vrátím," řekl Stronati na oficiálním klubovém webu.

V kádru zůstali na tuto pozici jen Filip Kaša a Michal Frydrych, který na podzim nastupoval na pravém kraji obrany. Velmi citlivá může být navíc i absence záložníka Jána Greguše, jenž zamířil do Jablonce.

Baník skončil po podzimní části na pátém místě s dvaadvaceti body. Zachráněn však zdaleka ještě není, jelikož od sestupové příčky má k dobru sedm bodů a zároveň jej čeká v úvodu jara velmi těžký los. Nejprve jede do Teplic, pak přivítá Spartu, cestuje do Brna a následně hostí zachraňující se Slovan Liberec. Poté zavítá do Mladé Boleslavi a těžký vstup uzavře duelem s Plzní. Jaro může být pro ostravský celek ještě velmi náročné.

Baník Ostrava - Bohemians 1905: Gól Patrizia Stronatiho na 1:0
Video se připravuje ...

Podzim Baníku Ostrava v 90 vteřinách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud