Jan Malý
4. února 2015 • 09:30

Hradecký brankář Koubek: Kličky jako Neuer? Až se zachráníme

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho výkony mohou výrazně pomoci Hradci Králové k záchraně v nejvyšší fotbalové soutěži. Ačkoliv brankář Tomáš Koubek na podzim na tři utkání ze sestavy „votroků“ vypadl, v jeho závěru už byl zase jedničkou a stejně tak by tomu mělo být na jaře, kdy bude Hradec z posledního místa a pětibodovou ztrátou na nesestupové příčky usilovat o udržení v Synot lize. „V záchranu věříme, jinak bychom to mohli rozpustit a nemuseli bychom ani trénovat,“ říká Koubek.



Poslední zápas podzimu byl pro Hradec Králové velmi důležitý, proti Brnu bojoval o naději do jara. Brankář Tomáš Koubek se za bezbrankového stavu pustil do dobrodružství ve stylu německého gólmana Manuela Neuera. Na velkém vápně si pohrával s míčem tak dlouho, až při odkopu trefil Donneila Moukanzu. K jeho štěstí však brněnský útočník situaci nezvládl a Koubek mu ještě stačil v brance zabránit.

„Určitě jsem to trochu přepálil, ale vyplynulo to ze hry. Prostě jsem dostal balon, chtěl jsem ho udržet, štěstí stálo při mně. Byla to obrovská nemohoucnost soupeře, že si to ukopl. Měl jsem štěstí,“ vrací se Koubek za tímto momentem. „Asi za třicet jsme vstřelili gól,“ upozorňuje brankář „votroků“ na nejbližší dění po svém manévru.

Přiznává však, že se mu způsob hry, kdy se gólman zapojuje do hry a jehož hlavní propagátorem je německý mistr světa Neuer, líbí. „Určitě to ovlivňuje spoustu gólmanů, všem se líbí, když Neuer hraje vzadu takového libera, kterého hrál dřív normálně hráč. Styl Bayernu Mnichov mu umožňuje, aby byl takhle vysoko. Mám rád, když jde rozehrávka po zemi a nenakopává se to někam bezhlavě dopředu,“ vypráví Koubek.

Lze se tak na jaře těšit i na kličkování od něj? „Uvidíme. Až budeme zachránění, tak na tu kličku bude čas,“ říká s úsměvem Koubek.

Na stadionu v Hradci, provede vás Kulič: Tady nás masírují
Video se připravuje ...

Cesta za záchranou však bude pro Hradec těžká, z posledního místa ztrácí na čtrnáctou příčku pět bodů. „V záchranu věříme, jinak bychom to mohli rozpustit a nemuseli bychom ani trénovat. Celá kabina věří, že nastartujeme nějakou šňůru a že také vyhrajeme něco venku, protože to k tomu také potřebujeme. Půjdeme za záchranou,“ slibuje hradecký brankář.

Dosavadní výsledky v přípravě, kdy Hradečtí ze sedmi zápasů šestkrát vyhráli a jen jednou remizovali, jim dodávají sebedůvěru. „Myslím, že všichni jsou z toho asi překvapení, pokud to sledují. Asi se diví, že takhle vyhráváme. Ale na druhou stranu jsme se hodně potkávali s druholigovými soupeři, vyhráli jsme hned v úvodu v Boleslavi, myslím, že to nás hodně nakoplo. Kdybychom neporáželi druholigové týmy, asi nemáme v lize co dělat. Soutěž bude vypadat asi jinak,“ zůstává Koubek střízlivý.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud