14. února 2015 • 21:28

Plzeň prohrála s Krasnodarem 0:2. Kouče štve zranění Řezníka

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli poslední přípravný duel před startem jarní části Synot ligy, když na soustředění ve Španělsku podlehli ruskému Krasnodaru 0:2. Zápas dohrávali bez vyloučeného Davida Limberského, ale i bez zraněného Radima Řezníka. Ten si poranil koleno a je podezření, že má přetržený vaz.



Čtvrtý tým ruské ligy byl v Marbelle od začátku aktivnější a místy hodně snadno pronikal obranou Viktorie. Ta zaváhala také v jedenácté minutě, kdy si na rohový kop naskočil Islanďan Sigurdsson a hlavou otevřel skóre.

Z jediné vážnější šance Plzně v prvním poločase hlavičkoval Hořava těsně vedle. Naděje prvoligového lídra dlouho držel výborný gólman Bolek.

Toho v 55. minutě zastoupil na čáře kapitán Limberský a protože míč odvrátil z branky rukou, dostal červenou kartu. Rozhodčí ale dovolil Plzni pokračovat v jedenácti a na hřiště přišel Kovařík.

Na 2:0 pro Krasnodar zvýšil z penalty Brazilec Joazinho. Další nepříjemností pro Západočechy bylo zranění obránce Řezníka, který musel odstoupit kvůli problémům s pravým kolenem.

"Spíš než výsledek mě štve zranění Radima, které je vážnější, je to komplikace. Nechci ale střílet od boku, uvidíme po vyšetřeních. Nicméně nevypadá to dobře," citoval trenéra Miroslava Koubka server sport.cz.

Nepotěšil ho ani výkon jeho svěřenců. "Soupeř víc chtěl, předvedl větší úsilí, větší penzum práce. My jsme byli statičtí, Krasnodar dal do zápasu mnohem víc energie," citoval pro změnu server idnes.cz Koubka.

"Z mého týmu jsem měl pocit, že ten kemp prostě nějak dohrajeme a poletíme domů. Měli bychom si z toho vzít malé varování, že takhle ne. Když je mužstvo dlouho venku, zpravidla bývá v posledním zápase utahané. Únava se nakumulovala, chyběla nám šťáva. A kdo ví, možná je dobře, že jsme i něco utajili," dodal kouč.

Spokojení pochopitelně nebyli ani samotní fotbalisté Viktorie. "Na závěr soustředění jsme samozřejmě chtěli vyhrát, to se nám nepovedlo, ale nedělal bych z toho nějaké přehnané závěry. Odehráli jsme tu tři těžké zápasy a ta hra, myslím, většinou nějak vypadala," řekl pro klubový web obránce Václav Procházka.

"Nepovedl se nám především vstup do zápasu, kdy nás soupeř hodně zatlačil, my jsme nestíhali a vcelku brzo inkasovali. I když jsme hru vyrovnali, nedařilo se nám v útočné fázi. Po druhém gólu a vyloučení už bylo těžké s výsledkem cokoliv dělat. Krasnodar si to pohlídal," dodal Procházka.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:
Viktoria Plzeň - FK Krasnodar 0:2 (0:1)
Branky: 11. Sigurdsson, 56. Joaozinho z pen. ČK: 55. Limberský (Plzeň).

Sestava Plzně: Bolek - Řezník (71. Tecl), Hejda, Procházka, Limberský (56. Kovařík) - Hrošovský, Hořava (46. Vaněk) - Petržela (46. Rajtoral), D. Kolář, Pilař - Mahmutovič (62. Holenda). Trenér: M. Koubek.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Zápas Plzeň - FK Krasnodar jsme sledovali ONLINE na iSport.cz ZDE

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud