19. února 2015 • 04:50

Kadlec je kvalitní fotbalista, ale něco není v pořádku, tvrdí Luhový

Autor: jav, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta ulovila těsně před koncem přestupního termínu na české poměry velkou posilu. Na Letnou se zpátky vrací Václav Kadlec. Trenér Vítězslav Lavička je s Kadlecovým příchodem spokojený a je rád, že se povedlo dlouhé a náročné jednání dotáhnout do úspěšného konce. Ale i někteří experti váhají, zda je to opravdu vydařená posila. Bývalý fotbalový reprezentant Milan Luhový varuje. „Je tam jedno velké nebezpečí, může to být kontraproduktivní pro Kadlece i Spartu.“



Kadlec odešel do Německa před rokem a půl. Ve Frankfurtu zažil úspěšný start, ale postupem času se jeho forma začala vytrácet a znát to bylo i na jeho herním vytížení. Ze základní sestavy Eintrachtu se propadl až na tribunu.

Nyní proto zvolil hostování na Letné, aby oživil svoji herní praxi a dostal se před chystaným ME U21 do formy. „Je tam ale jedno velké nebezpečí, že může to být kontraproduktivní pro něj i Spartu. Ve Frankfurtu zažil velký fotbal, ve kterém se ale nedokázal prosadit. A nyní se vrací do laxnějšího prostředí,“ přemítá Milan Luhový nad Kadlecovým návratem.

Přichod Kadlece nebyl jednoduchý, řekl Lavička. Ale přemlouvat ho nemusel
Video se připravuje ...

Sparta by podle něj neměla stavět Kadlece na kraj záložní řady, ale přímo na hrot. S  Davidem Lafatou by si prý rozuměli. „Je to klasický útočník, ale může být platný i v kombinaci. Přesto si myslím, že po stranách je zabitým fotbalistou. Naopak by se mohli celkem dobře doplňovat s Lafatou, ale je otázka, v jakém se vrátí rozpoložení."

Luhový ale Kadlece nezatracuje. V jeho očích je sparťanská posila stále kvalitní fotbalista, ale něco se mu na něm nezdá. „Charakter Václava neznám, ale něco u něj není v pořádku. Kvalitní fotbalista to určitě je. Je ale mnoho kvalitních fotbalistů, kteří mají slabý charakter, a tak se neprosadí,“ přemítá v anketě Sportu bývalý reprezentační útočník o Kadlecově možném problému.

Bývalý trenér Jablonce či Baníku František Komňacký naopak přestup Kadlece do Sparty kvituje. „Myslím si, že to je rozumný kalkul ze strany Sparty i manažera. Je důležité, aby se Vašek dostal do zápasové formy a byl k dispozici jednadvacítce na šampionátu."

Co si o angažování Kadlece myslí další experti, si můžete přečíst ve čtvrtečním vydání deníku Sport.

Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE

Titulní strana deníku Sport 19.2. 2015 Titulní strana deníku Sport 19.2. 2015Foto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud