20. února 2015 • 04:59

Mistr? Když Jablonec porazí Spartu, bude to zajímavé, říká Vrba

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tip na to, kdo se stane příštím šampionem, z Pavla Vrby nedostanete. Kouč národního týmu tvrdí, že je mu jedno, kdo skončí první. „Tipovat nebudu. Nicméně pokud by Jablonec zvládl zápas se Spartou, bude to ještě hodně zajímavé, a ne jako třeba v Německu, kde může Bayern slavit už dnes,“ myslí si kouč.



Trenér národního týmu bude pochopitelně sledovat bitvu nejlepších o titul, právě tam totiž hledá adepty pro svůj reprezentační výběr. Pod drobnohledem budou tedy Plzeň a Sparta.

„A dnes už k nim patří i Jablonec. Na tuto trojku se zaměřím nejvíc. Ale z pohledu fanouška bude liga zajímavá i dole. Jsou tam týmy, které na spodních příčkách určitě nezůstanou. Napětí bude jak nahoře, tak dole. Liga může být hodně zajímavá a dramatická,“ tvrdí Vrba.

Za přednost adeptů na titul, tedy Plzně, Sparty a Jablonce, považuje ekonomickou stabilitu. „Jsou to tři kluby, které nemají problémy se zázemím nebo pokrytím nákladů. To je důležité pro všechny i lidi, kteří v nich pracují. A po sportovní stránce si mohou dovolit posily, zkvalitnit kádr hráči, kteří je zaujmou. Snaží se svou kvalitu buď ještě zvýšit, nebo aspoň udržet v případě, že někdo odejde.“

Jablonec má přitom podle Vrby hodně zdramatizovat boj o titul. Pokud ovšem splní podmínku a vyhraje doma nad letenským mužstvem.

„V tom zápase bude hrát Jablonec o titul. Pokud ho zvládne, může myslet na nejvyšší příčky. Jestli prohraje, už by se soutěž asi scvrkla na dva týmy,“ má jasno kouč národního týmu.

„Ale myslím si, že nám jaro může ukázat spoustu zajímavých zápasů. I tím, že sedm nebo osm týmů hraje o záchranu, to pro ty nahoře může být složitější. A podle mě bude docházet i k překvapivějším výsledkům, protože někteří bojují o holý život, a to je možná občas složitější, než hrát o titul,“ dodává.

Tvrdohlavě si ale stojí za svým a nechce prozradit svůj tip na budoucího vítěze ligy. „Tipovat nebudu. Nicméně pokud by Jablonec zvládl zápas se Spartou, bude to ještě hodně zajímavé, a ne jako třeba v Německu, kde může Bayern slavit už dnes.“

V PÁTEČNÍM DENÍKU SPORT SI PŘEČTĚTE OBSÁHLÝ ROZHOVOR S PAVLEM VRBOU.

- Co si myslí o konkurenceschopnosti českých klubů v Evropě?

- Jak se dívá na současnou sílu české klubové elity?

- Co si myslí o síle národního týmu?

- Jak vidí budoucnost českého fotbalu?

- Kde má český fotbal největší problémy?

Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE

TITULKA TITULKAFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud