Jonáš Bartoš
23. února 2015 • 21:15

Trenér Lavička řekl, ať zápas rozhodnu, prozradil Kadlec. A poslechl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle válí hvězda! Václav Kadlec potřeboval pouhé tři minuty na to, aby proti Příbrami rozvlnil síť. Navrátilec do sparťanského dresu dvěma brankami přispěl k vysoké výhře 4:1 a stal se mužem utkání. Letná zcela zaslouženě oslavuje dvaadvacetiletého útočníka, který si představením ve druhém poločase velmi nahlas řekl o místo v základní sestavě. „Líp to asi fakt dopadnout nemohlo,“ smál se po zápase.



Kadlecovo půlroční hostování z Frankfurtu se upeklo na poslední chvíli, se Spartou před výkopem jarní části stihl jen tři tréninky. Podle očekávání proti Příbrami zůstal na lavičce náhradníků, přednost v sestavě dostala jiná posila Herolind Shala.

Letenský favorit se proti bránící Příbrami doma trápil, v prvním poločase dokonce chvíli po vlastní brance Kadeřábka prohrával 0:1. Po nevalném prvním poločase bylo jasné, že Kadlecova chvíle přijde velmi brzy.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Příbram 4:1
Video se připravuje ...

Hned od startu druhé půle se šel jako první ze sparťanů rozcvičovat k postranní čáře. V 53. minutě svlékl teplákovku a vyběhl na plac. Když si plácl s Herolindem Shalou, publikum jásalo. Vítalo oblíbeného navrátilce, který před rokem a půl odešel s velkou pompou do Frankfurtu a teď se na Letné pokouší oživit kariéru. „Trenér mi říkal, ať rozhodnu,“ netajil jasný pokyn, se kterým šel na hřiště.

To splnil do puntíku. Dvaadvacetiletý forvard od prvních vteřin na hřišti ukazoval své kvality. Po dvou minutách na trávníku mu balon chytrou patičkou přiťukl ve vápně Dočkal, levačkou ale ve slibné příležitosti pálil mimo.

Sparta - Příbram: Gól Václava Kadlece na 4:1
Video se připravuje ...

„Trošku jsem nezachoval chladnou hlavu, mohl jsem si to vzít z pravé do levé a v klidu zakončit. Zpanikařil jsem, ale třeba bych nedal pak ten druhý gól,“ uvažoval Kadlec. Do dalších minut se nenechal otrávit a jeho chvíle přišly velmi brzy.

V 57. minutě perfektně načasoval náběh za obranu a v samostatném úniku se nemýlil. Propálil příbramského Boháče a vstřelil vítězný gól Sparty. Druhý zásah přidal v 83. minutě, když po spritovém úniku Krejčího zpečetil do prázdné branky skóre na konečných 4:1.

Sparta - Příbram: Gól Václava Kadlece na 2:1
Video se připravuje ...

„Takhle nějak si to člověk představuje, že by to mohlo být… Líp to asi fakt dopadnout nemohlo,“ culil se po utkání při rozhovoru s novináři. "Mně se povedl první dotyk, dal jsem si to tak akorát, mohl jsem pak hned jít do sprintu. Pak už jsem to musel jen proměnit,“ okomentoval klíčovou trefu na 2:1.

Kadlecův výkon ocenil i trenér Lavička. „Věděli jsme, že má do fotbalu obrovskou chuť. V plánu na zápas bylo, že pokud to bude vývoj dovolovat, do hry ho nasadíme. Jeho gólový přínos byl zásadní,“ pochválil svého útočníka sparťanský kouč.

Je velmi pravděpodobné, že v dalším kole na Baníku už Kadlec mezi náhradníky sedět nebude. Lavičkovi ukázal, že s ním musí počítat. „Určitě mi to neuškodí,“ smál se. „Uvidíme, nechám to na trenéru Lavičkovi. Ale nastoupit bych samozřejmě chtěl.“

Radující se hráči Sparty Václav Kadlec a Marek Matějovský.
Radující se hráči Sparty Václav Kadlec a Marek Matějovský.

Sparta - Příbram: Vlastní gól Milana Nitrianského na 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Gól Davida Lafaty na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Vlastní gól Pavla Kadeřábka na 0:1
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Gólovou střelu Dočkala vyhlavičkoval z branky Zápotočný
Video se připravuje ...

Sparta - Příbram: Riskantní kousky Marka Štěcha málem skončily gólem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud