Tomáš Podvín
28. února 2015 • 23:15

Křivdy v Edenu! Gól Teplic neměl platit, Slavii nepískli penaltu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie mohou cítit křivdu. Zcela oprávněně. Do jejich zápasu 18. kola Synot ligy proti Teplicím (2:2) totiž zasáhli dvěma výraznými chybami rozhodčí. Pomezní David Hock si před druhým gólem Teplic nevšiml, že míč opustil hrací plochu, hlavní Miroslav Zelinka zase neodpískal ve druhém poločase domácím jasnou penaltu po držení za dres. „Ljevakovič se dokonce přiznal,“ shodli se po zápase Karel Piták a Milan Škoda.



Slávisté nezačali utkání dobře, už ve 12. minutě dostal hostující Teplice do vedení krásnou ranou Roman Potočný. Jenže Pražané mají v týmu kanonýra Milana Škodu. Vytáhlý útočník si o několik minut později naskočil na centr Roberta Hrubého a vyrovnal.

Ve 23. minutě ale slušně zaplněný Eden pískal. Adresátem byli sudí, především pomezní Hock. Teplice zahrávali rohový kop nakrátko, záložník Štěpán Vachoušek si ho patičkou posunul k lajně a odcentroval.

Jenže míč už hrací plochu opustil, což opakované záznamy potvrdily. Rozhodčí ovšem nechali v akci pokračovat a Potočný tak mohl další přesnou střelou zaznamenat svůj druhý gól v zápase.

Slavia - Teplice: Gól Romana Potočného na 1:2
Video se připravuje ...

„Nevím, co k tomu říct. Fakt se k tomu nechci vyjadřovat,“ odmítl kritiku sudího za teplický gól slávistický útočník Milan Škoda. Podstatně konkrétnější byl kouč sešívaných Miroslav Beránek. „Druhý gól Teplic neměl platit, protože míč byl v zámezí,“ uvedl po zápase.

Na hřišti nicméně slávisté protestovali horlivě. Pochopili ovšem, že sudí své rozhodnutí nezmění a pustili se opět do díla.

Do druhého poločasu vstoupili skvěle, dvakrát je zastavilo břevno. Do třetice to nicméně vyšlo. Kdo jiný než Škoda vystřelil a míč se od horní tyče odrazil do teplického brankáře Grigara, od kterého směřoval do sítě. 2:2.

Jenže trvalo jen necelých deset minut a oslavné chorály se opět změnily ve zlobu. Domácí tentokrát protestovali po zákroku na Karla Pitáka.

Toho ve vápně jasně držel za dres hostující Admir Ljevakovič. Ovšem sudí Zelinka celou situaci přešel bez písknutí. Za protesty navíc „odměnil“ žlutou kartou Vukadinoviče.

„Byla to penalta, Ljevakovič se mi dokonce přiznal,“ štvalo po zápase kanonýra Škodu. Ve stejném duchu hovořil i faulovaný Piták.

I když ani druhá nespravedlnost slávisty nezlomila, gól už domácí vstřelit nedokázali. Utkání tak skončilo remízou 2:2. Domácí ale cítí, že i vinou rozhodčích je bod ztrátou.

Slavia - Teplice: Neodpískaný penaltový faul Ljevakoviče na Pitáka
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia – Teplice 2:2
Video se připravuje ...

Slavia - Teplice: Přímý volný kop Romana Potočného
Video se připravuje ...

Slavia - Teplice: Břevno po zákroku Michaela Lüftnera
Video se připravuje ...

Slavia - Teplice: Tyč Jaromíra Zmrhala
Video se připravuje ...

Slavia - Teplice: Zákrok Tomáše Grigara proti Simonu Delimu
Video se připravuje ...

Slavia - Teplice: Šance Milana Škody
Video se připravuje ...

Slavia - Teplice: Střela Romana Potočného
Video se připravuje ...

Slavia - Teplice: Šance Milana Škody
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud