2. března 2015 • 12:02

Vyberte fotbalistu měsíce: V nominaci je Škoda, Kadlec a Kolář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na cenu pro nejlepšího hráče února v první fotbalové lize kandidují Milan Škoda ze Slavie, Václav Kadlec ze Sparty a plzeňský Daniel Kolář. Mezi trenéry se o ocenění ucházejí teplický Petr Rada, Jaroslav Šilhavý z Jablonce a Luboš Kozel z Dukly. Nominaci dnes zveřejnila Ligová fotbalová asociace, fanoušci mohou o vítězi rozhodovat v hlasování na oficiálním webu ligy do 5. března.



Škoda se uchází o druhý triumf v anketě, poprvé vyhrál loni v srpnu. Tentokrát je žhavým kandidátem díky hattricku do sítě Liberce a podílu na obou gólech v duelu s Teplicemi. V úvodu jara se Škoda vyhoupl do čela tabulky střelců.

Konkurenci má v Kadlecovi, který se vrátil z Německa do Sparty ve velkém stylu a nejprve dvěma góly zařídil výhru nad Příbramí a následně byl jediným střelcem při remíze v Ostravě. I on útočí na druhé vítězství v anketě po triumfu v říjnu 2012.

Trojici uzavírá Kolář, který je tahounem ofenzivy ligového lídra Plzně. Trefil se v obou jarních utkáních, při důležité výhře v Hradci Králové se podílel dokonce na všech třech brankách.

Trenér Rada už anketu vyhrál jako kouč Slavie a Jihlavy, nyní může připojit i úspěch s Teplicemi a vytvořit nový rekord. Nominaci si vysloužil především tím, že se vyrovnal z těžkou situací, když se Severočechů ujal jen pět dní před začátkem jara, přesto je dovedl k výhře nad Ostravou a k remíze na Slavii.

Dvě jarní výhry vynesly už čtvrtou nominaci Kozlovi, který s Duklou vyhrál v Brně i doma nad Libercem, což znamenalo posun na pátou příčku jen bod za čtvrtou Mladou Boleslav.

Už o třetí vítězství mezi trenéry v sezoně se uchází Šilhavý, který rovněž zvládl s Jabloncem vstup do jara stoprocentně v podobě výher na Slovácku a s Bohemians.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud