Jonáš Bartoš
2. března 2015 • 18:40

Odložení sparťané táhnou Příbram. Bednář pálí, Zeman přihrává

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Zeman, Roman Bednář. Dva hráči, kteří prošli Spartou. Dva komplikovaní muži, kteří se na Letné stali nechtěným zbožím. V Příbrami ale oba fotbalisté pookřáli. Bednář se hned v prvním ligovém zápase za klub od Litavky trefil, Zeman obě branky do sítě Boleslavi perfektně připravil. Se sedmi asistencemi je nejlepším nahrávačem Synot ligy a dává vzpomenout na svá mladá léta, kdy válel ve sparťanském dresu.



Dlouhé roky to byla nudná, bezbarvá Příbram. Klub bez velké podpory fanoušků, s mizerným zázemím a bojujícím na hraně sestupu. Jenže probíhající sezona je úplně jiná. Pod trenérem Tobiášem fanoušky baví zajímavými signály a na hřišti zlobí výraznými plejery.

Třeba Martinem Zemanem , téměř zavrženým talentem s cejchem nenapravitelného průšviháře. Příbram mu před rokem nabídla pomocnou ruku. Zeman dostal možná opravdu jednu z posledních šancí, jak zachránit profesionální fotbalovou kariéru.

Drobný záložník s fantastickou levačkou se rychle stal oporou, klíčovým mužem sestavy. Téměř každý zápas je vidět. Po létech strádání na hostováních v Rakousku, Slovensku či v Plzni dává vzpomenout na časy, kdy jako devatenáctiletý benjamínek zaujal ve Spartě i skauty Realu Madrid.

Zeman se evidentně zklidnil, drží mu zdraví a splácí klubu investovanou důvěru. Proti Boleslavi to byl jeho zápas. Milimetrovými pasy nachystal branky pro Pilíka i Bednáře , zapsal si asistence číslo šest a sedm. Před druhým Patrikem Hrošovským (6) vede pořadí nahrávačů celé Synot ligy.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Mladá Boleslav 2:0
Video se připravuje ...

V březnu šestadvacetiletý fotbalista vyniká citem pro balon, nápaditými kličkami i nezměrnou energií. V Příbrami je na hostování ze Sparty, kde ho po nejrůznějších problémech prakticky zavrhli a v létě mu tam skončí smlouva. Teď si možná budou lámat hlavu s tím, jestli vyhlášenému technikovi neměli přeci jen dát ještě šanci...

Druhým "zavrhnutým" sparťanem v příbramském dresu je Roman Bednář. Holohlavý útočník zaujal pozici Jakuba Řezníčka, který pro změnu v zimě putoval na Letnou. Už v přípravě začal sypat góly a brankový zápis si připsal i proti Boleslavi.

"Je příjemné, když mi trenér a kluci věří, já to teď moc potřebuju. Cítím se tu dobře, chytnul jsem se, budu bojovat za tým a snažit se dávat co nejvíce gólů to půjde," hlásil spokojeně 31letý bijec.

Trenér Tobiáš po prohře na Spartě (1:4) litoval, že oba hráče v prvním jarním kole nemohl použít. "Ztratili jsme tím padesát procent výkonu," říkal upřímně. Zápas s Boleslaví, kde oba patřili ke klíčovým postavám důležité výhry, mu dává za pravdu. "Dnes se ukázalo, že jsem nelhal. Oba jsou pro nás velmi důležití," zopakoval Tobiáš.

Příbram - Mladá Boleslav: Gól Romana Bednáře
Video se připravuje ...

Příbram - Mladá Boleslav: Šance Martina Zemana
Video se připravuje ...

Příbram - Mladá Boleslav: Kuriózní roh. Tlačilo se u něj 9 hráčů!
Video se připravuje ...

Příbram - Mladá Boleslav: Gól Tomáše Pilíka na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud