4. března 2015 • 14:30

Kalamita v Plzni. Kvůli infekční nemoci odložili šlágr se Slavií

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí tým fotbalové ligy si na ostré utkání musí počkat. Sobotní šlágr mezi Plzní a Slavií je odložen kvůli infekčnímu onemocnění respiračního typu v kádru Viktorie. Trenér Koubek měl na středečním tréninku k dispozici pouze osmičku hráčů, situace byla neúnosná. O odkladu rozhodlo vedení ligy na základě nařízení krajské hygienické stanice v Plzni. Náhradní termín zatím není znám.



"Zápas jsme odložili kvůli infekčnímu onemocnění hráčů Plzně. Je to na základě přímého nařízení krajské hygienické stanice, aby se zamezilo šíření infekce," řekl šéf oddělení profesionálního fotbalu FAČR Tomáš Bárta.

V týmu Viktorie se objevilo akutní respirační onemocnění, kompletní kádr A týmu se tak na základě rozhodnutí Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje nesmí účastnit jakýchkoliv hromadných akcí. Toto rozhodnutí zůstane v platnosti až do budoucího zrušení tohoto opatření odpovědnými orgány.

„V tuto chvíli leží s infekční nákazou deset fotbalistů Viktorie. Příznaky choroby se u některých hráčů objevovaly již během nedělního utkání v Hradci, v následujících dnech se přes veškerou snahu nepodařilo infekci zastavit," informoval v tiskové zprávě klubu mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

"Situace vyvrcholila během středy, kdy již bylo trenérovi k dispozici pouze osm fotbalistů. I u těch se navíc objevují počáteční příznaky infekce,“ pokračoval mluvčí Viktorie. „V tuto chvíli je přerušený veškerý tréninkový proces A týmu, ten bude obnoven až po odeznění infekce a následném potvrzení tohoto stavu ze strany Krajské hygienické stanice."

V Plzni už bylo skoro vyprodáno

Utkání se mělo hrát v sobotu od 20:15. Šlágr kola již byl vyprodaný. Fanoušci, kteří mají lístek, o zápas nepřijdou. "Všechny zakoupené vstupenky budou platné také pro náhradní termín duelu, jehož stanovení je otázkou nejbližších dnů. Pokud fanouškům se zakoupenou vstupenkou nebude nový termín vyhovovat, dostanou možnost vrátit zakoupený lístek a získat zpět své peníze," upřesnil Pillár.

Změna programu
Místo utkání Plzně se Slavií se v sobotu bude hrát od 20:15 severočeské derby mezi Libercem a Teplicemi, které mělo původně začít už v 17:00.

Plzeň měla hájit první místo v tabulce, Slavia je osmá. V boji o ligový titul je pro západočeský klub vypuklá nemoc velmi nepříjemnou záležitostí. V prvních dvou kolech porazil Budějovice i Hradec a na Spartu má v tabulce tříbodový náskok.

Naposledy bylo v první lize odloženo utkání kvůli nemoci v listopadu 2009. I tehdy šlo o duel Plzně, nemoc ale řádila v týmu Teplic, když hned pět hráčů mělo prasečí chřipku.

Kvůli zdravotním problémům některého z týmů se termíny nejčastěji měnily v sezoně 2005/06, kdy byla na podzim odložena utkání Slovácko - Mladá Boleslav kvůli epidemii příušnic v kádru domácích a Jablonec - Most kvůli infekčnímu onemocnění části hostujícího celku.

Na jaře téhož ročníku muselo Brno odložit kvůli střevní infekci zápasy proti Blšanům a Slavii. V sezoně 2003/04 se v původním termínu neuskutečnil duel Plzeň - Blšany kvůli chřipkové viróze v hostujícím mužstvu.

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové – Plzeň 2:3
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - České Budějovice 6:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud