8. března 2015 • 05:00

Bednářovy role: gólový hrdina, slalomový kolík i terč pískotu

Autor: dvo, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív byl za hrdinu, pak za slalomový kolík. Útočník Příbrami Roman Bednář, který přišel na hostování ze Sparty, zažil v sobotním utkání s Bohemians 1905 (1:3) dva rozdílné momenty. Nejdříve pomohl vstřelenou brankou ke srovnání skóre. Po přestávce se zae nechal "vyškolit" Jhonem Mosquerou před vítězným gólem domácích Klokanů.



Romanu Bednářovi se zatím v Příbrami daří. Ve svém prvním ligovém představení proti Boleslavi (2:0) se trefil poprvé a dnes znovu. Gólové situace mu připravuje výhradně další zapůjčený sparťan Martin Zeman.

Proti Bohemians byl scénář podobný. Zeman vyslal chytrou přihrávkou Bednáře za obranu a vysoký útočník už věděl, co má dělat. Brankář Zlámal se sice na poslední chvíli ještě snažil zakročit, ale útočník Příbrami zachoval chladnou hlavu a přeloboval ho. „Byl to perfektní pas od Zemiho,“ chválil Zemana.

Bohemians 1905 - Příbram: Gól Romana Bednáře na 1:1
Video se připravuje ...

Bohemians 1905 - Příbram: Gól Josefa Jindřiška na 2:1
Video se připravuje ...

Jenže Bednář prožil v Ďolíčku ještě jednu trpkou chvilku. V 73. minutě dorážel na Mosqueru u rohového praporku, až se kolumbijský záložník odhodlal k parádní kličce a Bednáře rázem nechal za sebou jako slalomový kolík. Jeho průnik nakonec vedl k druhému a vítěznému gólu domácích z kopačky kapitána Klokanů Josefa Jindříška.

U fanoušků domácích to Bednář neměl snadné, pískali na něj a uráželi ho při každém dotyku s míčem. „Vůbec si nevybavuju, že bych jim někdy něco udělal,“ kroutil hlavou. „A to jsem tady hrál se Spartou,“ naznačil, že pražské derby bylo vypjatější. „Dnes jsme si vyhrát nezasloužili,“ uznal, že soupeř byl lepší.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians 1905 - Příbram 3:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud