Hynek Preisler
9. března 2015 • 14:35

Potřebovali jsme víc času a trpělivosti, říká z Liberce odvolaný Kotrba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě vedl dopolední trénink, ale po něm se už fotbalový kouč Jiří Kotrba dozvěděl verdikt libereckého šéfa Ludvíka Karla. Spolu s kolegou Josefem Csaplárem U Nisy po třech úvodních prohrách končí!



„Když trenér prohraje a my jsme prohráli v této situaci třikrát, tak je vám jasné, že to není ideální. A jestli jste měl soupeře ze spodku nebo vrchu tabulky, je jedno,“ uvedl pro iSport.cz Jiří Kotrba, který s Libercem v sobotu prohrál s Teplicemi 0:2, na jaře třetí zápas ze tří.

Bývalému kouči Sparty, Jablonce, Českých Budějovic, Olomouce či reprezentační jedenadvacítky se tak nepovedl po delší pauze návrat do první ligy.

„Je mi to líto, ale nechtěl bych mé pocity nyní ventilovat. Za prvé nejsem člověk, který by před někým brečel, a za druhé je to skutečně jen má vnitřní záležitost, se kterou se nechci s někým dělit,“ řekl smířeně.

„Nehodnotím to. Ani to neodsuzuju, ani nechválím, ale pro mě nehrál čas,“ vysvětlil Kotrba s tím, že mluví jen za sebe, ne za svého kolegu Josefa Csaplára. „Šest hráčů základu mělo dlouhodobější problémy. Pavelka se Sackeym byl dlouho zraněný, Ďubek je šest týdnů po operaci menisku, stoper Brabec s Breznaníkem dlouho nehráli, druhý stoper Pokorný měl v přípravě svalové problémy,“ vypočítal.

„Takže pro nás by hrál čas. Viděl jsem na tréninku, jak jdou tito hráči nahoru a jak se zlepšují. Možná jsem potřeboval trochu času a trochu více trpělivosti. Ale ptejte se, jestli ten čas vůbec je, když máte patnáct bodů a dvacáté kolo...“ uzavřel.

Liberec po prohře s Teplicemi 0:2 zůstal předposlední a od úplného dna ho dělí jen lepší skóre oproti Hradci Králové.

Více o nečekané změně čtěte v zítřejším deníku Sport!

CELÝ SESTŘIH: Liberec – Teplice 0:2
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Liberec 3:1
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Slavia 1:3. Podívejte se na Škodův hattrick
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud