10. března 2015 • 04:50

Drama při tréninku Sparty. Fanoušci vyhrožovali hráčům

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaně dramatickou předehru mělo nedělní utkání fotbalistů Sparty s Duklou. Na sobotní trénink obhájce titulu vtrhla skupina fanoušků a pustila se s hráči do vzrušené diskuze. Od zhruba tří desítek příznivců padlo několik výhrůžek, k napadení nakonec nedošlo.



Měl to být poklidný trénink. Příprava koncentrovaná pouze na utkání s Duklou. Místo toho se sparťanští hráči v jednu chvíli báli napadení. „Po sobotním tréninku došlo k výměně názorů mezi hráči, členy realizačního týmu a příznivci, kteří na stadionu připravovali svoje fanouškovské aktivity,“ potvrdil Sportu ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Aktivitami je myšlena příprava choreografie pro nedělní zápas, proto měla část příznivců povolený vstup do areálu letenského stadionu. Následný incident na sobotním tréninku byl ovšem závažnější. Už před ním si hráči vyslechli výhružky týkající se prořezání pneumatik atd., aby zhruba třicítka fanoušků později vběhla na hrací plochu a několik desítek minut nadávala hráčům za předváděné výkony.

CELÝ SESTŘIH: Sparta – Dukla 3:0
Video se připravuje ...

„Mírně řečeno, nebyla to konstruktivní diskuze,“ uvedl zdroj Sportu, který byl přímo u toho. Fanoušci nejenže vyhrožovali, ale třeba se podivovali i nad vysokými platy hráčů, za které prý musejí předvádět daleko lepší výkony... Fanoušci se nakonec rozešli.

I přes tento incident tým z Letné zvládl o den později důležitý zápas s Duklou, který vyhrál 3:0. „Potřebovali jsme ho zvládnout hlavně výsledkově, abychom se trošku uklidnili,“ řekl po vítězství Bořek Dočkal . A dodal, že se v týdnu nepracuje dobře, když se tým ocitne pod takovým tlakem. Na mysli měl zřejmě i nepříjemnou konverzaci s fanoušky.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud