13. března 2015 • 11:55

Co rozhodne ŠLÁGR? Na Jablonec padá tlak, do obrany Sparty fouká

Vstoupit do diskuse
0
  • Co rozhodne šlágr kola mezi Jabloncem a Spartou?Co rozhodne šlágr kola mezi Jabloncem a Spartou?FOTO: Sport

    Hodiny na Staré radnici bijí. Ještě jeden den. Jablonec proti Spartě. Bomba ligového víkendu se blíží, domácí mají šanci zase natěsno dorazit vedoucí dvojku, obhájce titulu by naopak neměl ztrácet, jestli chce honit vedoucí Plzeň. Deník Sport nabízí šest důležitých faktorů, které bitvu na Střelnici mohou rozhodnout.

  • PRO JABLONEC: Do obrany obhájce fouká

    DUEL RIVALŮ: Ambiciózní Jablonec proti mistrovské Spartě
    Video se připravuje ...

    Ze čtveřice jsou tři mimo. Obranu Sparty poslední duel s Duklou zmrtvil. Pavel Kadeřábek bude mimo minimálně měsíc kvůli poraněným vazům v koleni, Jakub Brabec a Costa nesmějí nastoupit pro čtyři žluté karty.

    Trenér Vítězslav Lavička je nucen nahrazovat tři stabilní hráče z defenzivy, to je obrovská šance pro domácí Jablonec. Pravou stranu obrany navíc téměř jistě obsadí hráč, který patří spíš do středu zálohy. Severočechům je nabídnuta účast na dnech otevřených dveří. 

  • PRO JABLONEC: Šilhavý ví, jak na Spartu

    DUEL RIVALŮ: Pekhart trefil sparťanskou tyč a Jablonec asi přišel o titul
    Video se připravuje ...

    Svého času to uměl Pavel Vrba . Se Spartou měl několik sezon pozitivní bilanci. Ovšem Jaroslav Šilhavý se za výsledky proti Letenským nemusí stydět. S Kladnem sice oba souboje prohrál, ovšem v Českých Budějovicích ze čtyř utkání jednou vyhrál, dvakrát remizoval.

    A na lavičce Slovanu se radoval v pěti duelech dvakrát, jednou skončil zápas nerozhodně, dvakrát výhrou Sparty. Podzimní bitvu v Generali Arena Jablonec prohrál, ale pražský klub se musí mít na pozoru: Šilhavý ví, jak na ně.

  • PRO JABLONEC: Nebezpečí ze všech stran

    Nejlepší střelci Jablonce a SpartyFoto Synot liga

    V Jablonci pořád hledají nového Lafatu . Od jeho odchodu v lednu 2013 nikdo v klubu nedokázal překonat desetigólovou hranici. Současný nejlepší střelec je obránce Filip Novák s šesti trefami.

    Jenže na Spartu číhá nebezpečí – z mnoha stran. Severočeši, podobně jako Plzeň, disponují mnohem širší paletou střelců. V této sezoně skórovalo třináct různých hráčů, 3 útočníci, 6 záložníků a čtyři obránci. Letenští jsou v tomto směru „chudší“, na listinu se zapsalo devět různých jmen.

  • PRO SPARTU: První gól = výhra Sparty

    Srovnání Jablonce a SpartyFoto Synot liga

    Hra Sparty by mohla v Jablonci vypadat dost nezvykle. Kvůli rozbité obraně možná mužstvo Vítězslava Lavičky položí žetony na brejkový projev, na zahuštěný defenzivní val na své polovině.

    A jestli se jeden z rychlých kontrů chytí a hosté půjdou do vedení, jsou ve velké výhodě. Dvanáct zápasů v kuse znamenal pro Spartu první vstřelený gól konečné vítězství, až na Bazalech o tuhle sérii přišla kvůli vyrovnání Baroše . Přesto platí, že vedení Letenští umí udržet.

  • PRO SPARTU: Finiše Letenských straší Střelnici

    Srovnání Jablonce a SpartyFoto Synot liga

    Poslední tři sparťanské výhry v Jablonci spojuje stejný motiv. Skvěle zvládnutá koncovka. Tři body přinesly postupně vydařený druhý poločas v prosinci 2011, rozhodující trefa v 90. minutě Tomáše Přikryla v srpnu 2012 a v listopadu 2013 krotil plný zisk dalekou střelou Marek Matějovský deset minut před závěrečným hvizdem.

    I s ohledem na to, jak Jablonec ztratil na konci podzimu slušně rozjetý zápas s Plzní, musí být vycvičený, že se jede do úplného konce.

  • PRO SPARTU: Tlak padá na Jablonec

    Osobnosti, které působili v Jablonci i SpartěFoto Synot liga

    Teď, anebo nikdy. Tak velkou šanci už Jablonec dlouho mít nebude. Tohle s blížícím se šlágrem 20. kola uslyší Jablonečtí stále častěji. Jenomže to může být zrádné.

    Vzpomínáte si, jak se Olomouc pohybovala na špici a na Spartu si doma hodně věřila? Ovšem těžký zápas a tlak na Hané neustáli a prohráli. Mělo to logiku, v situaci „tak blízko“ byli poprvé. A Jablonec je na tom nyní podobně, s výjimkou Tomáše Hübschmana nemá hráče, kteří by si tím prošli. Navíc vědí: prohra = konec snu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud