15. března 2015 • 19:08

Vzteklý Hanousek: Titul? Nejblíž je Plzeň, má dvanáctého hráče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně rozladěný byl po ligovém zápase s Plzní záložník Dukly Marek Hanousek. Autor první branky nechápal, že rozhodčí Jan Jílek ve druhém poločase odpískal pro fotbalisty Viktorie hned dvě penalty, které hostům v Praze pomohly k vítězství 3:2.



Druhý pokutový kop zahrávali Západočeši až v 89. minutě po ruce Vjačeslava Karavajeva, předtím Daniel Kolář na Julisce potrestal také zákrok Tomáše Přikryla na Františka Rajtorala.

"Pokud rozhodčí chce pískat tolik penalt, tak asi může, ale je zajímavé, že vždycky se pískají jenom Plzni," řekl Hanousek novinářům po utkání 20. kola. "Asi to není první zápas, který takhle Plzeň vyhrála, takže bych to dál nekomentoval," doplnil bývalý hráč Viktorie.

Duklu domácí ztráta hodně mrzela. "To asi cítili všichni, že Plzeň nebyla úplně v nějaké top formě. My byli docela nebezpeční dopředu, měli jsme tam nějaké šance. Myslím, že to byl docela otevřený zápas," uvedl Hanousek. "Druhý poločas už jsme trošku zalezli, nechali jsme se zatlačit, ale Plzeň pořád vyložené šance neměla. Bohužel ty penalty...," přidal třiadvacetiletý středopolař.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Plzeň 2:3. Bitvu rozhodl dvěma penaltami Kolář
Video se připravuje ...

Svou vedoucí trefu ze 41. minuty nebral jako odplatu bývalému klubu, kde i kvůli vleklým zdravotním problémům moc šancí nedostal. "Chvilku jsem tam byl, ale ne, že bych měl nějakou větší motivaci než v jiné zápase. Jsem za první gól na jaře rád, ale bohužel tři body to nepřineslo," konstatoval Hanousek.

Se svými spoluhráči má čerstvou zkušenost s oběma hlavními kandidáty na titul. Před týdnem Dukla prohrála na Spartě 0:3, tři góly dostala i od Plzně, jejíž šance vyhrát ligu jsou prý vyšší.

"Vzhledem k tomu, že Plzeň má za zády dvanáctého hráče, tak je trošku větší aspirant na titul. Tady jsme asi hráli vyrovnanější zápas, protože doma je to vždycky příjemnější. Na Spartě jsme hráli obstojně první poločas, ale pak už byla Sparta na koni. Tady jsme žili až do konce zápasu," prohlásil Hanousek.

Dukla - Plzeň: Karavajevova ruka a penalta Daniela Koláře na 2:3
Video se připravuje ...

Dukla - Plzeň: Šance střídajícícho Stanislava Tecla
Video se připravuje ...

Dukla - Plzeň: Bergrův centr a vlastní gól Limberského na 2:2
Video se připravuje ...

Dukla - Plzeň: Faul na Rajtorala a penalta Daniela Koláře na 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud