Stanislav Hrabě
18. března 2015 • 10:20

Slavia nasadí Berkovce. PŘÍMÝ PŘENOS utkání v Plzni sledujte na iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud znovu nezasáhne osud, který ho až ukrutně pronásleduje, nastoupí dnes proti vedoucímu týmu Synot ligy ve slávistické brance Martin Berkovec. Stane se tak 291 dnů po jeho posledním vystoupení v nejvyšší soutěži, kdy v závěrečném kole uplynulého ročníku ještě v dresu Bohemians Praha 1905, kde hostoval, vychytal v Ďolíčku proti Viktorii Plzeň nulu. A stejný výkon by uvítal i nyní. Přímý přenos zápasu uvidíte od 18:00 na iSport.cz.



Dosavadní slávistická jednička Karel Hrubeš usedne jen na lavičku. Na jaře inkasoval už sedm branek, průměr 2,33 na zápas, psychicky ho hodně rozhodil především druhý gól v utkání s Mladou Boleslaví (3:4), kdy nedostatečně vyboxoval míč. Už po podobném zaváhání na podzim s Českými Budějovicemi (1:1) ho trenér Miroslav Beránek posadil mezi náhradníky a další čtyři utkání chytal Matej Rakovan.

„Bylo to úplně jako přes kopírák, byla to chyba,“ přiznal trenér Beránek. A k výměně brankáře by mělo dojít opět. Paradoxem je, že Hrubeš svou jedinou nulu v lize vychytal na podzim právě proti Plzni (1:0).

Ale čisté konto proti západočeskému týmu drží i Berkovec , byť má proti němu na kontě rovněž jediný duel, vzpomínaný za Bohemians Praha. Po návratu do Edenu s ním trenér Beránek a jeho asistent pro přípravu brankářů Juraj Šimurka počítali jako s prvním v pořadí, zranění ho však nasadit nedovolovala, jen v úvodních dvou kolech seděl na lavičce.

V průběhu podzimu se podrobil operaci levého ramene a zimní přípravu mu narušil zánět šlach předloktí, kdy mu lékař nařídil absolutní klid a nemohl ani s mužstvem odletět na soustředění do Turecka.

Nyní je Berkovec už úplně v pořádku. Minulý týden zvládl celý zápas za juniorku proti Dukle Praha (2:2), v neděli chytal ČFL za slávistickou farmu Admiru Praha ve vítězném střetnutí s Benešovem (3:0).

„Měl sice jediný těžký zásah, kdy v 89. minutě zneškodnil ale mužstvu pomohl především svým klidem, soustředěností, dirigováním obrany a rozehrávkou,“ ocenil jeho přínos trenér Jaroslav Peřina. „Delší herní výpadek způsobený zraněním na něm nebyl nikterak znát,“ vypozoroval. „Je už plně připravený nastoupit v lize!“

Věčně žvýkající pohodář, jak nazvali klubového odchovance slávističtí fanoušci, se chystá čelit nejlepšímu útoku v lize. Zatím od plzeňských útočníků gól nedostal.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 3:4. Přestřelku rozhodl Wágner
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Plzeň 2:3. Bitvu rozhodl dvěma penaltami Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud