Jonáš Bartoš
19. března 2015 • 04:20

Berkovec přiváděl Plzeň k šílenství. Podívejte se, co pochytal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy si ve fotbalové lize zachytal před rokem na konci května. Ještě v dresu Bohemians vychytal Martin Berkovec proti Plzni čisté konto, ve středeční dohrávce v dresu Slavie (0:1) k němu měl proti stejnému týmu velice blízko. Nakonec ho překonal až střídající Jan Holenda. Gólman držel šance hostujícího týmu nad vodou skvělými zákroky, kterými si hlasitě řekl o pozici pevné jedničky.



Kvůli problémům s ramenem Berkovec dlouho absentoval, do slávistické branky se po letním příchodu postavil až ve Štruncových sadech. Skoro po roce od chvíle, co za Bohemians proti Plzni nastoupil v lize naposledy.

„Hodně lidí mi říkalo, že jsem proti Plzni skončil a teď s ní budu začínat. V hlavě to člověk má, když člověk vychytá nulu a ta minulá sezona byla taková, jaká byla. Přál jsem si, aby to tak znovu skončilo. Bohužel jsem na jednu střelu nedosáhl,“ smutnil 26letý brankář.

Dlouhá herní pauza na Berkovcovi nebyla vůbec znát. Právě on velmi dlouho držel slávistické naděje. Favorizovaná Plzeň totiž soupeře zamkla u vápna a slávistický gólman likvidoval spoustu nebezpečných střel.

Plzeň - Slavia: Dvojitý zákrok Martina Berkovce
Video se připravuje ...

„Začátek byl hektický, byl tam závar ve vápně, něco měl Mahmutovič . Asi po té hlavičce jsem začal věřit, že bychom mohli něco udělat. Pak nám dala gól Plzeň, bohužel,“ litoval.

Asi nejlepší zásahy vytáhl Berkovec ve druhém poločase, kdy nadvakrát vychytal Vaňka. Nejprve vyboxoval jeho tvrdou ránu zdálky, poté bravurně vytěsnil i jeho hlavičku.

Plzeň - Slavia: Dva Berkovcovy zákroky proti Vaňkovi
Video se připravuje ...

Odolával dlouho, opravdu dlouho. Až v 72. minutě nedosáhl na hlavičku střídajícího Holendy, která rozhodla utkání.

Plzeň - Slavia: Gól Jana Holendy na 1:0
Video se připravuje ...

„My jsme ho rozchytali. Dostal se do pohody, transu, kdy se gólmanovi všecko daří. Brankáři Slavie proti nám chytají skvěle, byla to komplikace,“ uznal i plzeňský trenér Miroslav Koubek, sám bývalý brankář.

Jediný obdržený gól Berkovce i přes výtečný výkon pořádně štval. „Je to škoda. Plzeň měla ze začátku nějaké šance, nedali. Ten gól padl po naší chybě ve středu hřiště. 0:0 by se nám určitě líbilo víc,“ mrzelo ho.

Těšit ho může alespoň pochvala od trenéra Beránka. „Podal fantastický výkon. Po tomhle ho rozhodně střídat nebudu,“ pousmál se slávistický kouč a jasně naznačil, že Berkovce v brance nechá i do dalšího zápasu.

„Když jsem do Slavie přišel, chtěl jsem být jednička, a to chci i teď. To, že budu chytat i v Brně, je pro mě jenom dobře. Musíme se ale zlepšit i dopředu, dozadu to bylo dnes dobré, dopředu slabší,“ burcoval gólman.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Šance Aidina Mahmutoviče
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Střela Ondřeje Vaňka
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Šance Aidina Mahmutoviče
Video se připravuje ...

Zklamaní fotbalisté Slavie po prohře v Plzni. Uprostřed skvělý gólman Martin Berkovec
Zklamaní fotbalisté Slavie po prohře v Plzni. Uprostřed skvělý gólman Martin Berkovec

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud