3. dubna 2015 • 12:29

Nivaldo končí v Teplicích. Odmítl dvojnásobný plat a jde do Minsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi nečekaná zpráva přišla z ligových Teplic. Severočeský klub opouští kapverdský záložník Nivaldo. Bývalá opora týmu odmítla prodloužit v létě končící smlouvu, a tak se Teplice dohodly na hráčově okamžitém přestupu do Dinama Minsk. V Bělorusku končí přestupní termín právě dnes.



Šestadvacetiletý reprezentant Kapverd přišel do Teplic v létě 2013 z portugalské Coimbry a rázem se zařadil mezi výrazné postavy týmu i celé ligy. Během 48 utkání vstřelil osm branek.

Nivaldův odchod se očekával. Na podzim již dával najevo, že neprodlouží smlouvu a v létě odejde. Proto se ho klub snažil už v lednu prodat. S příchodem trenéra Petra Rady navíc vypadl ze sestavy kvůli nezájmu o působení v Teplicích.

"Odchod Nivalda nás mrzí, zároveň nás ale mrzí, že Nivaldo vůbec nejevil zájem jednat s klubem o prodloužení smlouvy. Jednání probíhala od konce loňského léta a nabídli jsme mu na náš klub skutečně nadstandardní podmínky," řekl pro klubový web sportovní ředitel Jan Skýpala.

"Nivaldo dostal od našeho klubu poslední nabídku, která mohla zdvojnásobit jeho současný příjem, přesto jsme byli odmítnuti. Do dalšího finančního přetahování jsme již vstupovat nechtěli i s respektem k dalším hráčům v našem klubu," uvedl.

Proto se Teplice rozhodly hráče prodat už nyní, aby za něj získaly alespoň nějakou finanční kompenzaci. V létě by odešel zadarmo.

Teplice - Baník Ostrava: Nivaldo trefil tyčku
Video se připravuje ...

Teplická škola češtiny: pobavte se s Frantou, Salámem a Nivim
Video se připravuje ...

NEJ finty podzimu. Kukecův trik v Plzni i Hušbauerova klička
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud