5. dubna 2015 • 19:55

Na poháry? Jen do cukrárny. Slavia čeká doma na výhru PĚT měsíců

Autor: Petr prokeš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Můj dům – můj hrad, to teď v případě fotbalistů Slavie rozhodně neplatí. V první sezoně na novém stadionu vyhrála Slavia jedenáct utkání v řadě, jenže to byli červenobílí ještě na špici ligy. Současná situace vypadá jinak. Sešívaní totiž pouze zvítězili v jednom z posledních sedmi zápasů. A na poslední domácí vítězství už sedá prach. Doma zdolali před více než pěti měsíci Příbram. Nic se na tom nezměnilo ani po poslední remíze 1:1 s Bohemians 1905.



Tato nelichotivá bilance nechala trenéra Slavie Miroslava Beránka v klidu. "Nepřeceňoval bych to. Na jaře jsme mohli vyhrát všechny domácí zápasy,“ tvrdil po další domácí ztrátě.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Bohemians 1905 1:1
Video se připravuje ...

Jenže tato statistika hovoří jasnou řečí. Eden zkrátka není pro Slavii ráj. Někteří hráči před startem jara vyhlašovali útok na pohárové příčky. Jenže z šesti pokusů vyhráli pouze v marném Liberci. A tak i fanoušci domácích dali průchod fantazii, když včera vytáhli transparent: Poháry? Leda v cukrárně.

"Je to pro nás samozřejmě zklamání, chtěli jsme se pohybovat výš. Ale když jsem nastoupil, říkal jsem, že postupnou cestou chceme hrát poháry za tři roky. Ještě nejsme na konci ani prvního,“ pokračoval slávistický kouč.

Včerejším vítězstvím se mohla Slavia posunout do horní poloviny tabulky. V derby s Bohemians to vypadalo nadějně, ale po vyloučení Vukadinoviče v 58. minutě vyrovnal před koncem z přímého kopu Mikuš.

Navíc teď jedou slávisté na Letnou, kde je v sobotu čeká derby proti Spartě. "Máme zraněné hráče, vyloučené, ani Deli nemůže na Spartě hrát. To všechno jsou pro nás komplikace,“ zrekapituloval Beránek. Vypadá to na další sezonu v ligovém podpalubí.

A když jsme u těch statistik, tak ještě jedna na konec. Slavia vyhrála pouze dvě utkání z posledních sedmnácti! A kdyby nebylo výborného startu do sezony, dnes se krčí na posledním místě tabulky.

CELÝ SESTŘIH: Slavia – Teplice 2:2
Video se připravuje ...

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Slavia - Hradec Králové 1:1
Video se připravuje ...

Fotbalisté Slavie přišli po derby s Bohemians poděkovat fanouškům, veselo ale po remíze 1:1 v táboře červenobílých nebyla.
Fotbalisté Slavie přišli po derby s Bohemians poděkovat fanouškům, veselo ale po remíze 1:1 v táboře červenobílých nebyla.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud