7. dubna 2015 • 15:00

Skalák patří natrvalo Boleslavi! Vykoupila ho ze Sparty za 10 milionů

Autor: sh, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | Ty výtky slýchával majitel mladoboleslavského klubu Josef Dufek každý zápas: Co je platná vynikající Skalákova forma, když patří Spartě, která si ho stáhne z hostování a v pohárech za středočeský klub nastupovat nebude. Rozhodl se proto jednat a Skaláka získal natrvalo. Podle informací deníku Sport dnes mladoboleslavský boss Josef Dufek reprezentanta do 21 let z Letné vykoupil za 10 milionů korun.



Pět gólů, tři asistence, taková je produktivita Jiřího Skaláka v probíhajícím ročníku. K tomu je potřeba připočíst umění obejít protihráče, nečitelné kličky, síla v soubojích, prudké centry do pokutového území. Nejde o tuctového hráče, je ozdobou Synot ligy.

Mladá Boleslav z jeho vynikající formy těží, ale jeho pozice v týmu postrádala perspektivu. Přišel totiž na hostování ze Sparty a pravděpodobnost, že si Letenští takového borce v létě stáhne, byla veliká.

Dnes k dohodě došlo, vedení mladoboleslavského klubu uplatnilo opci a šikovného záložníka získalo. Podle zdrojů Sportu jde o přímou částku 10 milionů korun, plus bonusy za starty v evropské lize a participaci při dalším přestupu. Tedy nikterak levná záležitost.

„Je dobře, že se Jirka stane naším kmenovým hráčem, bezpochyby patří k tahounům mužstva,“ vyjádřil spokojenost trenér Karel Jarolím.

Skalák si však vydobyl ve středočeském klubu silnou pozici a je evidentně spokojený. „V lize jsem toho zatím zase tolik neodehrál a v Boleslavi se mi daří. Rád bych tady okusil pohárovou Evropu,“ řekl po stvrzení transferu.

Když neváhal a den po vystoupení proti Portugalsku za výběr do 21 let, kdy vstřelil rozhodující gól z penalty, vyběhl v Poháru FAČR proti Slovácku, aby zachránil tým, který se potýkal s vyšší marodkou, majitel Dufek jen povzdechl: „Má charakter.“ Nyní ho už má ve své stáji.

Dukla - Mladá Boleslav: Gól Jiřího Skaláka na 0:1
Video se připravuje ...

Slavia - Mladá Boleslav: Krásný gól Skaláka z přímého kopu na 3:3
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud