16. dubna 2015 • 15:28

„Řezníka“ Vaňkáta prý odvedla inspekce. O víkendu mávat nebude

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí Zdeněk Vaňkát má zřejmě vážný problém. Podle několika zdrojů Sportu jej (v civilním zaměstnání policistu) začátkem tohoto týdne odvedla Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Není to kvůli záležitostem souvisejících s fotbalem.



Vaňkáta, který pracuje jako policista v oddělení kriminální policie a vyšetřování na Praze 1, si podle zdroje Sportu odvedla v poutech inspekce. Nemá jít však o věci spojené s fotbalem, ale o záležitosti týkající se čerpání dotací z Evropské unie (ROP). Dnes by se mělo rozhodnout, jestli zůstane ve vazbě.

Mluvčí GIBS Radka Sandorová odmítla sdělit podrobnosti. „K takovému typu dotazu není možné poskytnout informace, a nemohu Vám proto informaci potvrdit ani vyvrátit.“

Jisté je, že o víkendu se na žádném ligovém utkání neobjeví, ve zveřejněné nominaci sudích pro 24. kolo jeho jméno chybí.

Vaňkát, který si za několik skandálních výkonů v nižších soutěžích v roli hlavního arbitra, vysloužil přezdívku „Řezník“, je na listině rozhodčích od léta loňského roku. Ve fotbalovém zákulisí má pověst „Berbrova muže“.

Naposledy mával v rámci 23. kola zápas Jablonce s Hradcem (4:0), po němž se hosté na něj zlobili kvůli dvěma neuznaným gólům Davida Vaněčka. Nejprve po údajném faulu na Filipa Nováka, který hlavní sudí Jan Jílek odpískal až na základě Vaňkátovy signalizace, přestože měl celou akci na očích. Podruhé pak při sporném ofsajdu, kdy asistent navíc zvedl praporek až ve chvíli, kdy útočník Hradce zakončil po akci z téměř poloviny hřiště.

Vaňkát působí ve fotbale i ve funkcionářské roli. Nedávno se po odvolání Josefa Tancoše stal coby 1. místopředseda prvním mužem Ústeckého krajského fotbalového svazu. Tam o jeho aktuálních problémech zatím nic nevědí. „Informaci slyším poprvé, ani nevím, jestli je pravdivá, nebudu to nijak komentovat,“ sdělil iSport.cz Miloš Vitner, sekretář Ústeckého KFS.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud