19. dubna 2015 • 17:30

Sparta podává protest na sudího Jílka! Vadí jí ruka i faul před gólem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vedení fotbalové Sparty se rozhodlo podat oficiální protest na výkon rozhodčích v zápase v Liberci. Letenští v něm prohráli 1:2 a výrazně se jim vzdálila šance na obhajobu titulu. Spartě vadí především neodpískaná penalta po ruce Karišika či údajný faul, po kterém Slovan získal roh, z něhož dal rozhodující gól. Duel pískal jako hlavní rozhodčí Jan Jílek.



Podle prohlášení Sparty sudí Jílek chybně posoudil mimo jiné situace předcházející oběma gólům Liberce.

"V prvním případě (20. minuta) měla být po zahrání hráče Karišika rukou v pokutovém území nařízena penalta ve prospěch Sparty. Z následného protiútoku vstřelil Liberec vedoucí branku," píše Sparta na svém webu.

Liberec - Sparta: Ruka Miloše Karišika
Video se připravuje ...

"Za druhé: v 64. minutě došlo k evidentnímu faulu hráče domácích Pavelky na Maria Holka. Místo posouzení situace ve prospěch Sparty byl nařízen rohový kop, z nějž padla druhá branka Slovanu," zlobí se dále letenský klub.

Liberec - Sparta: Zákrok na Maria Holka
Video se připravuje ...

"Zásadní chyby rozhodčího tak hrubým způsobem ovlivnily výsledek utkání. Je také zarážející, že sudí, který před nedávnem hrubě nezvládl jiný zápas, důležitý pro vývoj soutěže (FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň), je delegován k dalšímu takto exponovanému utkání," stojí v prohlášení Sparty, která zdůrazňuje, že Liberec podal výborný výkon.

"Vedení AC Sparta Praha věří, že sudí se podobně závažných chyb nedopustí v žádném z nadcházejících utkání, jejichž výsledek bude mít vliv na zisk mistrovského titulu," apeluje klub.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 2:1
Video se připravuje ...

Prohlášení Sparty

Vedení klubu podá oficiální protest proti způsobu řízení utkání FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha ze strany hlavního rozhodčího Jana Jílka.

Sudí dle názoru vedení ACS mimo jiné chybně posoudil situace předcházející oběma gólům Liberce. V prvním případě (20. minuta) měla být po zahrání hráče Karišika rukou v pokutovém území nařízena penalta ve prospěch Sparty. Z následného protiútoku vstřelil Liberec vedoucí branku. Za druhé: v 64. minutě došlo k evidentnímu faulu hráče domácích Pavelky na Maria Holka. Místo posouzení situace ve prospěch Sparty byl nařízen rohový kop, z nějž padla druhá branka Slovanu.

Zásadní chyby rozhodčího tak hrubým způsobem ovlivnily výsledek utkání. Je také zarážející, že sudí, který před nedávnem hrubě nezvládl jiný zápas, důležitý pro vývoj soutěže (FK Dukla Praha - FC Viktoria Plzeň), je delegován k dalšímu takto exponovanému utkání.

Protest proti výkonu hlavního rozhodčího směřuje výhradně k jeho osobě, potažmo k práci jeho asistentů, a v žádném případě se nevztahuje k mužstvu Slovanu Liberec. AC Sparta Praha nijak nezpochybňuje svoji odpovědnost za prohru, domácí tým podal výborný výkon a patří mu sportovní gratulace.

Vedení AC Sparta Praha věří, že sudí se podobně závažných chyb nedopustí v žádném z nadcházejících utkání, jejichž výsledek bude mít vliv na zisk mistrovského titulu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud