21. dubna 2015 • 04:57

Záložník Hradce po chybě sudího: Lidé odcházejí s psychickou újmou

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začal to Milan Baroš… Ale fotbalistů z nejvyšší soutěže, kterým vadí současné pořádky v českém fotbale a nebojí se to dát najevo, přibývá. Poslední v řadě je zatím záložník Hradce Králové Tomáš Malinský. Ten na svém účtu na Instagramu popsal pocity, jaké prožíval při nedělní prohře s Příbramí 2:3. Jeho průběh výrazně ovlivnila chyba sudího Zelinky, který nařídil proti domácím mylně penaltu, po níž začal příbramský obrat.



Největší emoce vzbudil okamžik z 53. minuty, kdy měl nováček dvoubrankový náskok. Sudí Miroslav Zelinka nařídil penaltu za ruku obránce Marka Plašila, ačkoliv ho míč trefil jen do boku. „Další ´super´rozhodnutí, které ovlivnilo zápas (Není už jich nějako moc, za tak krátkou dobu?),“ tvrdil Malinský, který tentokrát zůstal mezi náhradníky. Za pravdu mu dala v tomto ohledu i komise rozhodčích, podle níž neměl být pokutový kop proti předposlednímu týmu soutěže nařízený.

O tom, proč k takovému přehmatu došlo, má Malinský také jasno. „Člověk si řekne, zápas v kterém Příbrami o moc nejde a stane se tohle, já bych to nazval gentlemanská výpomoc. Ale proč ?... Vždyť se nacházejí v situaci v které pomoc ani nepotřebují,“ naráží hradecký hráč na to, že Příbram se pohybuje v relativně klidném středu tabulky.

Kromě toho také ve svém příspěvku se pokusil vžít do pocitů fanoušků. „Pak se nesmíme divit, že na tu naší ´křišťálově čistou´ Synot ligu chodí tolik lidí jako do houslí. A odcházejí ze stadionu ne s fotbalovým zážitkem, ale s psychickou ujmou a myšlenkami, že už nepřijdou.“

Stejně jako Baroš si také Malinský ale myslí, že změna k lepšímu je možná. „Ve finále pak člověk sedí v kabině hlavu v dlaních a říká si, co proto mohl udělat víc. Vždy jde udělat něco navíc, ale.... . Každopádně věřím, že se to jednou zlomí. Český fotbal pro fanoušky,“ zakončil svoji promluvu.

ŽUMPA liga?! Ruce NEruce i vykartovaný Ščuk. Sudí kazili fotbal
Video se připravuje ...

Kteří fotbalisté se už na jaře ozvali?
MILAN BAROŠ (Baník Ostrava): Rozzuřený Baroš mluvil po Plzni o korupci: Náš fotbal je žumpa! VÍCE ZDE>>>
MAREK HANOUSEK (Dukla): Vzteklý Hanoušek: Titul? Nejblíž je Plzeň, má dvanáctého hráče VÍCE ZDE>>>
MATĚJ HYBŠ (Jihlava): Další KRITIKA sudího. Byla v nás bezmoc, tvrdí Hybš z Jihlavy VÍCE ZDE>>>
MARTIN LATKA (Slavia): Latku štvala prohra i některá rozhodnutí sudích: Jsem nasr... VÍCE ZDE>>>
TOMÁŠ KOUBEK (Hradec Králové): Koubek o penaltě Příbrami: Sudí si asi vzpomněl… Má cenu vůbec hrát? VÍCE ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud