Michal Koštuřík
24. dubna 2015 • 19:31

Jako na Realu Madrid! Slovácko už trénovalo na novém trávníku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Vás tady je, jako by trénoval Real Madrid,“ houknul asistent Michal Kordula na hrstku lidí za lajnou. Pozdně odpolední slunce se při tom odráželo od zbrusu nového trávníku, na kterém si hráči Slovácka před zítřejším zápasem s Libercem poprvé zatrénovali. K rekonstrukci hrací plochy došlo po téměř dvanácti letech. „Doteď jsem pravou stranu hodně šetřil, moc jsem neběhal. Teď můžu jezdit naplno po celé lajně,“ usmíval se krajní bek Martin Kuncl při pohledu na hebký pažit.



Slovácko už má konečně optimální podmínky pro kombinační fotbal, který kouč Svatopluk Habanec razí. Výstavba nového trávníku byla nutností. „Vypadá moc pěkně, akorát potřebuje pokropit. Je hodně suchý,“ mínil obránce Martin Kuncl. „Je to paráda,“ souhlasil trenér Svatopluk Habanec. Dokonalou travičku dnes pokřtí tým soubojem s Libercem.

Už před tréninkem si hráči chodili novou hrací plochu prohlédnout, labužnicky po ní našlapovali. Také kouč Habanec měl radost jako dítě. „Když jsem byl malý kluk a dostal jsem první kopačky Adidas, tak jsem v nich spával. Možná podobně se těšíme na tohle nové hřiště. Chceme na něm samozřejmě ukázat svoji fotbalovost,“ navnadil fanoušky na modernu. „Dneska už se nikdo nemůže vymluvit na to, že mu balon skočil. Doufám, že se tahle radost objeví jako součást motivace v utkání s Libercem,“ vzkázal svým svěřencům.

Mazák Kuncl odmítá z některých horších výkonů vinit kvalitu terénu. „Vždycky to není o hřišti, měli bychom si poradit na jakémkoliv. Nemůžeme všechno svádět na trávu,“ tvrdil. Hlavně gólmani si ale budou nyní lebedit. Pokutové území plné hlíny je minulostí. „Oni stejně moc neskáčou. Nemají to rádi, jsou líní,“ popíchl Kuncl brankáře.

K položení trávníku pomohlo červnové EURO U-21, stadion v Uherském Hradišti patří k pořadatelským městům. „Mistrovství nám trošku nahrálo,“ ví Habanec. K obnově podloží každopádně mohlo dojít už dřív. „Dozvěděl jsem se, že optimální je vyměňovat trávník po šesti letech,“ informoval trenér. Slovácko lhůtu přetáhlo dvojnásobně. „Každý chce mít co nejlepší trávník,“ kvitoval novinku Kuncl.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud