2. května 2015 • 14:05

Boj o ligový titul vrcholí. Co hovoří pro Plzeň? Co pro Spartu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlava: zbraň i protizbraň. Může zázračně pomoci, ale taky nemilosrdně srazit vaz. A v závěrečných pěti kolech ligy může sehrát důležitou roli. Možná tu úplně zásadní. Propastný rozdíl šesti bodů mezi Plzní a Spartou je v trapu, Letenští nově koukají západočeskému sokovi na záda jen z poloviční vzdálenosti. Nyní už ani tolik nemusí jít o výkonnost obou rivalů. Rozhodne psychické nastavení. Kdo se lépe připraví po mentální stránce, ten 30. května vystoupá na piedestal. Co v boji o ligový titul hraje pro Plzeň a co zase pro Spartu?



Co hovoří PRO Plzeň

NÁSKOK ZŮSTÁVÁ
Sice už jen tříbodový, ale pořád náskok. Do závěru ligy jde Viktoria z lepší výchozí pozice. Oba celky mají situaci ve svých rukou, Plzeň ale nemusí ve šlágru na Letné nutně uspět.

OSA ZKUŠENÝCH
David Limberský , Daniel Kolář , Václav Procházka. Mají spoustu zkušeností, s Plzní získali tituly. Vědí, jak na to. V případě potřeby usměrní spoluhráče, pomoci může i mentor Horváth.

ZTRÁTA ZVÝŠÍ OSTRAŽITOST
Možná si mysleli, že je hotovo. Že náskok šesti bodů nemohou zahodit. Utkání s Mladou Boleslaví je usvědčilo z omylu. Koncentrace ve Štruncových sadech znovu vyletí na sto procent.

ŠLÁGR KOLA: Napraví Plzeň selhání s Boleslaví proti Slovácku?
Video se připravuje ...

Co hovoří PROTI Plzni

NASTARTOVALA SOUPEŘE
Plzeň se dopustila hříchu, vlastním selháním vrátila největšího rivala do hry. Sparta poskočila do pozice, kdy o svém osudu může rozhodnout sama. A to je pro Viktorii hrozba.

ZADRHNUTÝ ÚTOK
Stále platí, že je Viktoria nejofenzivnějším týmem ligy, momentálně se ale na góly pořádně nadře. Plnohodnotně se zatím nechytil Mahmutovič , jenž vyšel střelecky naprázdno v sedmi zápasech.

POVADLÁ KŘÍDLA
Plzeňská chlouba nabrala trhliny, Západočeši najednou nejsou po stranách hřiště tak nebezpeční. Špatná forma brzdí Petrželu, parťák Pilař se dává dohromady po zdravotních lapáliích.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Mladá Boleslav 1:2
Video se připravuje ...

Co hovoří PRO Spartu

HLAVA
Těžko někdo ze sparťanů čekal, že si ještě sáhne na naději. A po víkendu je to jen o tři body. Velká vzpruha pro téměř odepsaný tým, který bude šlapat Viktorii zezadu na paty.

NÁVRAT KADEŘÁBKA
Důvod, proč se Sparta zadrhávala, byla jeho absence, a důvod, proč by se mohla herně rozjet, je jeho návrat. Pavel Kadeřábek zase rozsvítil pravou stranu a celý projev týmu.

OBROZENÝ LAFATA
Zatímco začátek jara ho skoro nebylo vidět, Lafatova produkce se teď vrací. Čtyři ligové zápasy v řadě gól, naposledy dokonce tři. Jestli vydrží, má v něm Sparta v boji o titul oporu.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 4:0
Video se připravuje ...

Co hovoří PROTI Spartě

LOS
Fakt, že se Sparta dostala na dostřel, může být velmi rychle rozprášený. Už příští kolo si tým musí udržet sběr v Boleslavi, zatímco Viktoria vítá doma Slovácko. Těžká zkouška odolnosti.

SKÓRE
Možná se na něj dostane, při rovnosti bodů a vzájemného zápasu přijde na řadu gólový rozdíl. A ten má momentálně Sparta o tři branky horší. A manko by podle losu mělo spíš růst.

UŽŠÍ KÁDR
Bylo to patrné na příkladu Kadeřábka, že jedna absence může s hrou Sparty pořádně zacvičit. V týmu obhájce je víc kritických postů, zatímco Viktoria si absence řeší elegantněji.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud