4. května 2015 • 04:45

Vzali nám gól, zlobí se Boleslav. Zahustel: Štěcha jsem nefauloval!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Měl gól platit, nebo neměl platit? Nedělní utkání Mladé Boleslavi se Spartou (2:3) mohlo dopadnout úplně jinak. Hlavička domácího Ondřeje Zahustela za stavu 1:1 skončila ve Štěchově síti, sudí Emanuel Marek, který v zápase výrazně chyboval na obě strany, ale odpískal faul na sparťanského brankáře. Boleslavští se hodně zlobili, navíc z protiútoku se zrodila penaltová akce, po které šel do vedení 2:1 soubor Zdeňka Ščasného.



Boleslav favoritovi zle zatápěla. Středočeši jako tradičně vyrukovali s ostrou, nekompromisní hrou plnou agresivity. A často i za hranou pravidel. Například Lukáš Mareček střet s domácím kapitánem Lukášem Magerou odnesl roztrženým kolenem a musel hned zkraje utkání střídat. Rozhodčí Marek však tento faul neocenil ani žlutou kartou, přitom mohla přijít i červená. Už do poločasu navíc mohl jít pod sprchy i Štohanzl, druhou žlutou kartu za faul na nejlepšího muže utkání Václava Kadlece mu ale velmi nepřesný arbitr těsně před přestávkou odpustil.

Na druhé straně se jeden z klíčových momentů zápasu, po kterém se pro změnu na sudího zlobili domácí, odehrál za stavu 1:1 v 65. minutě. Aktivní Zahustel si naskočil na standardku Daniela Bartla. 23letý záložník, který se gólově prosadil i proti Plzni a Jablonci, šel do vzdušného souboje s Markem Štěchem .

Mladá Boleslav - Sparta: Neuznaný gól Ondřeje Zahustela
Video se připravuje ...

Sparťanský gólman centrovaný balon neudržel, po kontatku se Zahustelem skončil míč v síti. Domácí radost ale překazil hvizd opět chybujícího rozhodčího. Emanuel Marek posoudil střet hráčů na hranici malého vápna jako faul na letenského brankáře.

„Mrzí to hrozně moc, protože neuznaná branka byla podle mě regulérní. V souboji jsem byl dřív než Marek Štěch, šel jsem na balon, on tam byl podle mě pozdě. Bohužel to neplatilo," mračil se domácí záložník, který později spálil ještě jednu slušnou tutovku.

Boleslavští se zlobili. Logicky, vždyť mohli jít do vedení 2:1. Místo toho ale přišla rychlá odplata. O minutu později na druhé straně hřiště fauloval stoper Křapka letenského Dočkala a sudí (správně) nařídil penaltu. Kadlec proměnil a do vedení 2:1 šla Sparta.

"Neuznaná branka nás poznamenala. Nevím, co tam rozhodčí viděl, nejdřív ukazoval, že je to gól, ale pak to změnil. Nevím, z jakého důvodu ta branka nebyla uznána,“ nesouhlasil boleslavský trenér Karel Jarolím. "Nechci se na to vymlouvat, ale bylo by to 2:1 a ten zápas by se vyvíjel úplně jinak," doplnil svého kouče Zahustel.

Naopak sparťané měli z verdiktu sudího pochopitelně radost. "Na první tyči jsem hlídal hráče, nevím, co se tam stalo, jestli někdo do Štěchyho drknul, to bych se musel podívat v televizi. Ale rozhodčí to naštěstí písknul jako faul pro nás a pak jsme z brejku dali gól z penalty. Zaplaťpánbu, že rozhodčí tento gól neuznal," říkal po utkání Pavel Kadeřábek.

Uzdravený sparťanský obránce poté zvýšil na 3:1, domácím nepomohlo ani snížení Wágnera na konečných 3:2. Při závěrečném náporu ještě Boleslavští reklamovali sparťanskou ruku ve vápně a dožadovali se penalty, nelíbila se jim ani hra na zemi střídajícího Kováče .

Sparta tím udržela tříbodové manko za vedoucí Plzní, se kterou se utká v sobotu za týden na Letné.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav – Sparta 2:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Gól Ondřeje Zahustela na 1:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Zákrok Antonína Křapky na Bořka Dočkala a penalta Václava Kadlece na 1:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Tutovka Ondřeje Zahustela
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud