4. května 2015 • 17:42

Sporné momenty? Boleslav sudí proti Spartě nepoškodil, říká komise

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sudí Emanuel Marek fotbalisty Mladé Boleslavi v nedělním utkání 26. kola první ligy nepoškodil. Podle názoru komise rozhodčích a pravidlové komise za stavu 1:1 nejprve správně neuznal gól domácího Ondřeje Zahustela po faulu na letenského brankáře Marka Štěcha a vzápětí na druhé straně v souladu s pravidly odpískal pokutový kop po zákroku na hostujícího Bořka Dočkala. Sparta vyhrála 3:2 a snížila náskok vedoucího týmu tabulky Plzně na tři body.



Sporná situace se odehrála v 65. minutě. Do vápna Sparty přiletěl centr, na který naskočil Zahustel, srazil se s brankářem Štěchem a míč skončil v brance. Místo gólu však sudí Marek odpískal faul.

"Rozhodnutí bylo v souladu s pravidly, domácí útočník prudce vrazil do brankáře, který chytal vysoký míč, a v důsledku vražení mu míč vypadl z ruky. Brankář po nárazu těla soupeře upadl na zem. Útočník nehrál míč a do brankáře naskočil. Jednalo se z jeho strany o přestupek a branka správně nebyla uznána," uvedla komise v dnešním prohlášení.

Mladá Boleslav - Sparta: Neuznaný gól Ondřeje Zahustela
Video se připravuje ...

"Komise rozhodčích a pravidlová komise však připouštějí, že šlo o velmi hraniční situaci a názor členů obou komisí nebyl zcela jednomyslný. Většina členů obou komisí se však přiklonila k názoru rozhodčího Marka," stojí v prohlášení.

Marek postupoval správně i vzápětí na opačné straně, když nařídil penaltu po faulu Antonína Křapky na Dočkala, z níž Václav Kadlec otočil skóre. "Křapka Dočkala podrazil a rozhodčí v souladu s pravidly nařídil pokutový kop," uvedla komise.

Mladá Boleslav - Sparta: Zákrok Antonína Křapky na Bořka Dočkala a penalta Václava Kadlece na 1:2
Video se připravuje ...

Naopak v úvodu měl Marek udělit mladoboleslavskému Lukáši Magerovi žlutou kartu za zákrok na sparťana Lukáše Marečka, kterému po faulu tekla krev z kolena. "Šlo o tvrdý souboj o balon, kdy hráč Magera při odkopu míče nešetrně v setrvačnosti svého pohybu zasáhl ještě koleno soupeře," vysvětlila komise.

Rozhodčí postupovali v uplynulém kole správně i při vyloučení brněnského Kamila Kopúnka a příbramského Martina Krameše. "V případě skluzu Kopúnka se jednalo o surovou hru, v případě Krameše o surovou hru a šlápnutí na stojnou nohu protihráče," uvedla komise.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav – Sparta 2:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud