11. května 2015 • 12:07

Křetínský popřál po prohře Sparty k titulu Plzni: Patří jí oprávněně

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sobotě je prakticky jasno. Výhrou 2:0 si Plzeň na Letné zajistila rozhodující náskok pro to, aby po roční pauze slavila ligový primát. Sílu lepšího soupeře uznal i majitel Sparty Daniel Křetínský. "Titul a sportovní gratulace oprávněně patří jí," uvedl pro Hospodářské noviny.



O králi české ligové sezony pravděpodobně rozhodly dva vzájemné duely, které se Spartou pokaždé ovládla Plzeň. "Viktoria Plzeň nás v této sezoně v přímém, férovém souboji dvakrát porazila s celkovým skóre 4:0. Titul a sportovní gratulace tak oprávněně patří jí," prohlásil pro Hospodářské noviny Daniel Křetínský.

K potvrzení titulu nyní Plzni stačí bez ohledu na ostatní výsledky porazit v pondělí Jihlavu.

Vítěz Synot ligy půjde do kvalifikace Ligy mistrů z mistrovské části, kde na tým čekají snažší soupeři. Díky vylepšenému koeficientu ale o elitní soutěž v létě zabojuje i druhý český tým. "Naším jasným úkolem a povinností je teď udržet v Synot lize druhé místo a navzdory obtížnější kvalifikaci zabojovat o Ligu mistrů z této pozice," vyhlásil Křetínský.

Plzeň se Spartou v české lize tvrdě soupeří posledních pět sezon. Na jaře 2011 pod trenérem Vrbou do té doby provinční klub premiérově oslavil ligový titul, o dva roky později se radoval znovu.

Západočeský klub míří za třetím prvenstvím i letos. Pokud mužstvo vyhraje za týden doma s Jihlavou, bouchá se šampaňské. "Zatím ještě titul nemáme. Nicméně bereme to tak, že skutečná zkouška čeká náš klub, trenéra i mužstvo v kvalifikaci Ligy mistrů. Případný zisk titulu bez postupu do Ligy mistrů by byl neúspěchem," citovaly Hospodářské noviny majitele Viktorie Plzeň Tomáše Paclíka.

Sparta prožila na české scéně povedený minulý ročník, kdy ovládla ligu i domácí pohár. V letním předkole Ligy mistrů ale vypadla se švédským Malmö, na podzim hrála "jen" Evropskou ligu.

"Ve Spartě je spousta věcí povinnost. Takže když získáme titul, je to úleva ze splnění povinnosti, radost z toho, že se podařilo odvrátit průšvih. Euforie je třeba z postupu do základní skupiny Evropské ligy," prohlásil minulý týden  Křetínský ve studiu Ligy mistrů na Prima Cool.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:2. Bitvu roku rozhodli Holenda s Hubníkem
Video se připravuje ...

Oslavný pokřik z plzeňské kabiny? Limberský, ty jsi hovado
Video se připravuje ...

Unikátní video: Jak Plzeň v úžasné atmosféře zdolala na Letné Spartu
Video se připravuje ...

Zničený Ščasný, euforie Viktorie. NEJ zpomalené záběry ze šlágru jara
Video se připravuje ...

Costa se sápal po Petrželovi, Limberský krotil Dočkala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud