11. května 2015 • 16:05

STATISTIKY: Sparta s Plzní dominovala, ale selhala v koncovce

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více útočných akcí, vyšší procento držení míče. K tomu standardní situace, územní převaha. Tahle dominance ale byla Spartě v zápase s Plzní (0:2) k ničemu. Západočeši ustáli všechny ataky letenského rivala a naopak ze tří střel dvakrát skórovali. Nabízíme vám pohled na vybrané statistiky sobotního duelu, který nejspíš rozhodl o českém fotbalovém mistrovi.



Sparta vyrukovala s jasným plánem. Hrála na větší riziko, ve vyšším postavení, snažila se dostupovat plzeňské hráče a agresivním napadáním donutit soupeřovu obranu k chybám. To se jí ale příliš nedařilo, Plzeň byla velmi dobře takticky nachystaná.

„Přesně jsem čekal způsob hry Sparty. Že na to vlétnou, s vysokým úsilím a presinkem, že po nás doslova půjdou a nebudeme mít prostor ani čas,“ vracel se k utkání plzeňský trenér Miroslav Koubek. Ten stejně jako na podzim vsadil na Jana Holendu coby hrotového útočníka. „Potřebovali jsme se jednoduše a co nejrychleji dostat na polovinu Sparty, kde se cítíme lépe, proto jsme se chtěli opřít o hráče, u nějž je předpoklad, že to udrží víc než Aidin Mahmutovič ,“ odhalil vlastní plán.  

Statistiky utkání Sparty s PlzníFoto Sport

Statistiky utkání Sparty s PlzníFoto Sport

GALERIE: VYBRANÉ STATISTIKY ZE SOBOTNÍHO ZÁPASU

Plzeň tedy začala pro sebe netypicky v hlubším bloku, hrála na delší balony, vepředu se o ně rval právě osamocený Holenda. Ten později v klíčový okamžik vstřelil vítěznou branku utkání, definitivní jistotu západočeskému týmu dala pojišťovací trefa Hubníka.

Sparta zejména v prvním poločase dominovala, celkově víc držela balon (60% na 40%) a dusila Plzeň na její polovině.  Měla víc střel na branku (9:3), víc přihrávek (456:357), více útočných akcí (111:68), vyhrála víc osobních soubojů (133:115) i na rohy (11:0).

Plzni se dařilo ve vzduchu, což bylo v utkání naprosto zásadní. Západočeši ubránili všechny sparťanské standardky, Holenda se zase často úspěšně rval se sparťankou obranou. Výtečnou práci odvedl stoper Roman Hubník, který ve druhém poločase vstřelil druhý gól Plzně. Sehrál excelentní partii, vyhrál 11 ze 14 vzdušných soubojů.

Velký rozdíl byl hlavně v efektivitě. Sparta nedotáhla do konce žádnou z gólových akcí, zato Plzeň ze tří střel na branku vytěžila dvě klíčové trefy. Právě proto se chystá bouchat šampaňské, k titulu jí stačí v pondělí vyhrát doma s Jihlavou.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 0:2. Bitvu roku rozhodli Holenda s Hubníkem
Video se připravuje ...

Oslavný pokřik z plzeňské kabiny? Limberský, ty jsi hovado
Video se připravuje ...

Plzeňský Roman Hubník: Doufám, že o titulu rozhodneme už proti Jihlavě
Video se připravuje ...

Plzeňský střelec Holenda: Myslím, že jsme chtěli víc než Sparta
Video se připravuje ...

David Limberský: Jeli jsme na Spartu vyhrát, na remízu nehrajeme
Video se připravuje ...

Sparťan Pavel Kadeřábek: Myslím, že Plzeň měla více štěstí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud