19. května 2015 • 20:00

Kadeřábek má nakročeno do Hoffenheimu. Už se učí německy

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několikrát týdně chodí Pavel Kadeřábek na kurzy němčiny, aby byl jazykově připravený na přestup do bundesligy. Ambiciózní Hoffenheim o něj má velký zájem a předložil zajímavou nabídku. Jenže Sparta ještě není rozhodnutá, zda ho pustí. Zvažuje variantu, že by svou oporu uvolnila až po letních kvalifikacích.



„Potvrzuji, že Hoffenheim o něj má i nadále eminentní zájem. Je super, že na něj čekají, chtěli ho už v zimě, nakonec nikoho nekoupili. Teď se snaží o jeho příchod v létě. Pavel by si to moc přál, pravidelně chodí několikrát týdně na němčinu, těší se na to. Spartu miluje, vyrostl v ní, chtěl udělat vše pro zisk titulu. Uvidíme, jak půjdou dohody, ale věřím, že naděje na přestup existuje,“ říká Viktor Kolář, šéf společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Přiznává, že největším zádrhelem v jednání není cena, jako spíš termín případného transferu. Sparta nechce před pravděpodobným pokusem o postup do Ligy mistrů oslabit kádr a preferuje variantu – kterou plánovala loni v případě Josefa Hušbauera – aby hráč ještě odehrál v jejím dresu kvalifikaci a teprve poté odešel.

„To je asi kritický bod jednání. Každopádně majitel Sparty má právo rozhodnout,“ uvedl Kolář s tím, že nabídka leží na stole už tři čtvrtě roku.

Finanční odstupné je podle něj na pravého beka velmi slušné.

„Hoffenheim je o něm přesvědčený. Když to porovnám v poměru s ostatními podobnými kluby, a to, kolik utrácí za pravé obránce, tak si myslím, že jsme našli dobré řešení. Je to suma, která by měla Spartu uspokojit.“

Podle informací Sportu by se včetně bonusů mohla blížit ke sto milionům korun. Situaci okolo Kadeřábka monitorovaly i Schalke či anglické týmy Southampton a West Ham.

Příběhy Lvíčat: Nároďák je nejvíc, říká sparťan Kadeřábek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud