21. května 2015 • 04:58

Změny v Plzni: Vrací se sedm hráčů, zájem je o Kopice. Odejde Tecl?

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší zkouška čeká Plzeň v létě. Kvalifikace do Ligy mistrů, to je téma, které celý klub řeší už teď. Viktoria i kvůli úspěchu v Evropě plánuje v mistrovském kádru udělat změny. Hostování v jiných klubech končí v létě sedmi hráčům, Plzeň se také poohlíží i po dalších zajímavých fotbalistech. Mimo jiné jedná o dvojici příbramských talentů, z Jablonce by klub rád přivedl Jana Kopice.



Že na soupisce pro sezonu 2014/2015 dojde ke změnám, přiznalo i vedení klubu. „Nějaké okysličení kádru proběhne, ale vzhledem k tomu, že sezona ještě neskončila, nechci předjímat, kdo přijde a kdo ne,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

„Bavíme se o tom, že skončil Pavel Horváth , vyvstává tak prostor řešit posílení středové řady. Máme dlouhodobě zraněného Radima Řezníka , David Limberský je ve zralém věku. Musíme mít pro případné dvouzápasové týdny náhrady. Budeme řešit obránce, budeme řešit záložníka. Je to ale otázka, kdy teď budou startovat jednání,“ naznačil Šádek, které posty by Západočeši rádi posílili.

Do Plzně míří příbramský talent Aleš Matějů, krajní obránce použitelný vlevo i vpravo, který by však měl ještě rok strávit na hostování u Litavky. Z Teplic se do Štruncových sadů přemístí záložník Egon Vůch, jehož Viktoria koupila už v zimě.

Dlouhodobě je Plzeň spojována se zájmem o Jana Kopice, jehož by však musela z Jablonce draze vykoupit. Do středu zálohy by se mohli potenciální hráči rekrutovat z jednadvacítky, kterou má z výkonného výboru fotbalové asociace v gesci právě majitel Plzně Tomáš Paclík.

V Polsku proběhla také zpráva o tom, že Plzeň se zajímá o záložníka Nottinghamu Radoslawa Majewského. Příchod 28letého hráče ale podle informací iSport.cz nevypadá příliš reálně.

Středním záložníkem je i Martin Chrien, jemuž skončí hostování v Českých Budějovicích. Alternativou do budoucna může být příbramský mladík Jan Suchan, jehož příchod Plzeňští ladí, ovšem měl by stejně jako Matějů ještě rok zůstat ve středočeském klubu.

Hostování vyprší i dalším hráčům – Davidu Štípkovi, Tomáši Wágnerovi , Michalu Ďurišovi, Matěji Končalovi či Michaelu Krmenčíkovi. Zájem panuje o to, aby pokračoval útočník Jan Holenda, naopak prakticky jistě skončí anabáze Jana Chramosty na západě Čech, na hostování možná zamíří Stanislav Tecl .

Přestupová hra se ale teprve rozbíhá.

Jaké změny mohou proběhnout v plzeňském kádru

O kom se mluví
Aleš Matějů, obránce (Příbram)
Jan Suchan, záložník (Příbram)
Jan Kopic, záložník (Jablonec)

Kdo se vrací z hostování
Egon Vůch (Teplice)
Martin Chrien (Budějovice)
David Štípek (Hradec Králové)
Tomáš Wágner (Boleslav)
Michal Ďuriš (Boleslav)
Matěj Končal (Boleslav)
Michael Krmenčík (Dukla)

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...

Rozpolcený Kolář po titulu: Mám radost. A jsem smutný
Video se připravuje ...

Koubek musel na tetování: Manželka mě vyhodí z baráku
Video se připravuje ...

Horváth: Věřím, že to Maríán zvládne. Budeme mu fandit
Video se připravuje ...

Limberský po titulu Plzně: Ještě nejsme za zenitem
Video se připravuje ...

Generální manažer Plzně Adolf Šádek schytal vítěznou spršku
Generální manažer Plzně Adolf Šádek schytal vítěznou spršku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud