20. května 2015 • 12:50

Hledá Plzeň v cizině? Chce záložníka Nottinghamu, píší v Polsku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned po zisku titulu se rozjíždí spekulace o tom, kdo by mohl posílit mistrovskou Plzeň. Polský server przegladsportowy.pl. píše, že jedním z hráčů sledovaných už jistým českým šampionem je polský záložník Radoslaw Majewski působíci v Anglii. 28letý hráč druholigového Nottinghamu Forrest  hostoval  v týmu Huddersfield Town ze stejné soutěže.



Polský server odkazuje na informace od hráčova agenta. Majewskému končí hostování v Huddersfieldu, kde se ale příliš neprosadil - za sezonu v anglické Championship zasáhl jen do osmi zápasů, zaznamenal jednu asistenci. V Nottinghamu, kde má ještě rok platnou smlouvu, mu prý nebrání v odchodu.

Dostat nabídku od českého mistra by 28letého středopolaře mohlo zajímat, lákavá je jistě vidina možné účasti v Lize mistrů. "Zatím jsem o téhle nabídce nic neslyšel. Každá má svá specifika, čekám na další vývoj, Ale určitě bych o možnosti jít do Plzně přemýšlel," cituje hráče server przegladsportowy.pl.

Střední záložník by mohl být náhradou za končícího Pavla Horvátha . Výhodou pro Plzeň je, že v případě konkrétní nabídky by ho Nottingham nejspíš pustil zadarmo. Majewski je hráčem Nottinghamu, 14. týmu anglické Championship, od sezony 2009/2010. Ještě v minulém ročníku zde nastupoval pravidelně.

Podle informací iSport.cz ale příchod Majewského nevypadá příliš pravděpodobně. Plzeň dlouhodobě sází na hráče z Česka, případně Slovenska. Minusem je i slabá herní praxe polského záložníka, který prakticky celou sezonu nehrál. Jeho příchod by tak odporoval celkové filozofii a strategii klubu.

Nicméně vedení klubu potvrdilo, že změny v kádru chystá. "Nějaké okysličení kádru proběhne, ale vzhledem k tomu, že sezona ještě neskončila, nechci předjímat, kdo přijde a kdo ne,“ řekl v úterním rozhovoru pro Českou televizi plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

„Bavíme se o tom, že skončil Pavel Horváth, vyvstává tak prostor řešit posílení středové řady. Máme dlouhodobě zraněného Radima Řezníka , David Limberský je ve zralém věku. Musíme mít pro případné dvouzápasové týdny náhrady. Budeme řešit obránce, budeme řešit záložníka. Je to ale otázka, kdy teď budou startovat jednání,“ naznačil Šádek, které posty by Západočeši rádi posílili.

Plzeň - Jihlava: Fanoušci slaví s hráči na trávníku
Video se připravuje ...

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...

Limberský po titulu Plzně: Ještě nejsme za zenitem
Video se připravuje ...

Horváth: Věřím, že to Maríán zvládne. Budeme mu fandit
Video se připravuje ...

Koubek: Titul bych vyměnil za zdraví pro Mariána!
Video se připravuje ...

Rozpolcený Kolář po titulu: Mám radost. A jsem smutný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud