20. května 2015 • 17:20

Šádek vzpomíná, jak bojoval s Limberským: Musel foukat do balónku

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští fotbalisté dokáží na trávníku velké věci, potřetí během pěti let slaví mistrovský titul. Limberský a spol. se ale rovněž  zvládají hodně bavit i mimo hřiště. Generální manažer klubu Adolf Šádek v rozhovoru pro Sport.cz charakterizoval jednotlivé hráče a připustil, že ukočírovat celou divokou šatnu bývá hodně složité. "Také proto jsme zavedli předzápasová i pozápasová soustředení," uvedl čelní představitel plzeňského fotbalu.



Šádek přiznal, že hráči mistrovské Plzně dokáží velké úspěchy i řádně oslavit. "Mirky Dušíny z kluků neudělám. Náš vztah se vyvíjí. Nejsem naivní, abych si myslel, že všichni budou v deset ležet doma. Ale snažím se jejich nefotbalové aktivity korigovat, aby byly v souladu s našimi cíli," pověděl.

Hodně divoká éra prý přišla v roce 2011, kdy Plzeň získala první mistrovský titul. Šádek v té době musel hodně hlídat hlavně kapitána Davida Limberského.

"Je to srdcař a nejlepší levý obránce v Česku. Ale musíme ho držet nakrátko. Pomalu, abychom mu dali GPS nebo bodyguarda," přiznal Šádek. "Zpočátku jsme spolu bojovali. Několikrát mi s Milanem Petrželou foukali do balónků. Byli tehdy zelenější než balónky, do nichž dýchali," vzpomínal na první úspěchy.

Právě rychlonohý záložník Petržela patří k dalším zbojníkům, kteří si dokáží užívat zábavu. "Jde o jednoho z rošťáků, jehož je třeba mít na krátkém vodítku a ještě v odděleném výběhu od ostatních kanónů jeho ráže. Byla doba, kdy mi pravidelně chodil dýchat do balónku," charakterizoval ho Šádek.

Generální manažer Plzně Adolf Šádek schytal vítěznou spršku
Generální manažer Plzně Adolf Šádek schytal vítěznou spršku

Plzeňští fotbalisté jsou už ale mnohem víc klidnější, v současné době si moc dobře uvědomují, že trenér Koubek netoleruje jakékoliv větší porušení disciplíny. Mezi "hodnější" hráče Šádek zařadil například Tomáše Hořavu.

"Je jedním ze tří lidí v šatně, který čte. Když někam letíme, všichni mají tablety nebo časopisy, Tomáš knihu. Mimo trávník představuje jiný model novodobého fotbalisty. Konverzace s ním představuje příjemné osvěžení. Mít v kádru jenom samé Limberské a Vaňky, spáchám sebevraždu," dodal upřímně.

Získal zlato, dal si české zlato. Pavel Horváth oslavil zisk třetího titulu po svémFoto ČTK
Šádek nedá dopustit na Pavla Horvátha, loučící se osobnost plzeňského fotbalu a hlavního strůjce všech úspěchů.

"Uměl řídit kabinu. Je to geniální fotbalista. Když ze sestavy vypadne tak dominantní hráč, jehož máte lidsky rád, názorová neshoda se těžko řeší," řekl plzeňský manažer. "Jsme si podobní váhově i ročníkově. Zažil jsem s ním spoustu trampot, ale nedám na něj dopustit."

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud