23. května 2015 • 21:35

Úleva pro Spartu. Splnili jsme cíl, oddechl si trenér Ščasný

Autor: meš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta hlásí splněný úkol. Povinnost dosáhnout na druhou pozici je po jejím utkání v Českých Budějovicích skutečností. Snadné vítězství 3:1 bohatě stačilo k tomu, aby se jedenáctka z Letné nemusela v boji o druhou pozici v tabulce zajišťující třetí předkolo nemistrovské části Ligy mistrů ohlížet na výsledky třetího Jablonce.



Netrvalo dlouho a bylo jasné, že jablonecké naděje na celkové druhé místo klesají k nule. Ještě neutekla půlhodinka zápasu a Sparta už dřímala ve své moci dvoubrankový náskok. „Mohlo to být ještě mnohem více, ale domácí podržel výborný brankář Křížek. Přesto jsem rád, že jsme splnili cíl, se kterým jsme do utkání vstupovali,“ konstatoval kouč Zdeněk Ščasný.

Budějovický gólman však na všechno nestačil a v rozmezí dvou minut dvakrát inkasoval. Zejména úvodní trefa Václava Kadlece byla výstavní. Lengyelem odvrácený roh bez čekání napálil za velkým vápnem z voleje přímo do šibenice! Výstavním kouskem dodal Spartě klid. „Byl to asi můj nejkrásnější gól,“ usmíval se úvodní střelec.

CELÝ SESTŘIH: České Budějovice - Sparta 1:3
Video se připravuje ...

Se svým příspěvkem přispěchal vzápětí  jeho parťák David Lafata, který si šikovně naběhl na Kováčem prodloužený roh ke vzdálenější tyči. „Docela dost jsem toho spálil, tak mě těší aspoň tenhle zásah. Kříža mě párkrát vychytal,“ uvedl tradiční kanonýr Sparty proti Dynamu, jehož dres kdysi oblékal.

Od té doby svůj bývalý klub nešetří, v posledních devíti utkáních v řadě pokaždé proti Budějovicím skóroval a připsal si už šestnáct gólů! „Je pravda, že se mi proti nim hraje dobře, není v tom ale nic zákeřného,“ ujišťoval Lafata, který před závěrečným kolem drží pozici nejlepšího střelce s nejtěsnějším náskokem před slávistou Milanem Škodou. „Uvidíme za týden, jak to celé dopadne,“ nechtěl tipovat Lafata hádanku posledního kola.

Z pohody trochu vyvedlo Spartu až Costovo vyloučení, který nesmyslně šlápl na záda ležícího Řezáče. Spartu to však nevykolejilo, po šesti minutách přidal třetí gól Kadeřábek. V samém závěru výsledek kosmeticky upravil střídající Dvořák, který byl na hřišti jedinou minutu.

Lengyel se snaží zastavit Sparťana Dočkala
Lengyel se snaží zastavit Sparťana Dočkala

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud