Karel Häring
26. května 2015 • 11:06

Šlágry fotbalové ligy nově na O2 Sport, bude možné vracet se v čase

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligový fotbal v televizi se mění. Od příští sezony odvysílá jeden zápas z kola – v drtivé většině největší šlágr – nově vznikající placená stanice O2 Sport. Sledování zápasů Plzně se Spartou či derby pražských „S“, tak už nebude zdarma. Společnost O2 totiž získala právo první volby.



„Od začátku, kdy se zrodila myšlenky sportovního kanálu a exkluzivního obsahu, se naše ,kontentové‘ oddělení snaží získat nejexkluzivnější obsah. Začalo to Premier League, pak pokračovalo Ligou mistrů. Hledali jsme další atraktivní obsah, čímž logicky vzešla možnost vysílání Synot ligy," prohlásil ředitel O2 Sport Marek Kindernay.

Platnost aktuální smlouvy, podle které vysílala Synot ligu Česká televize a Slovak Sport, po roce vypršela, proto mohlo O2 vstoupit do hry a koupilo práva na následující tři ročníky s právem první volby. Jako vysílací den si stanice vybrala neděli – v letním období od 19 hodin, v zimním od 15 hodin.

Jak se fanoušci mohou k programu O2 Sport dostat? Těm, co již mají doma O2 TV se zařadí do nabídky automaticky. Ti ostatní si mohou vybrat ze dvou variant. Buď si ji pořídí také, nebo si koupí balíček a přitom mohou nadále využívat stejného poskytovatele internetu jako doposud. Cena základního balíčku pro předplatitelé O2 TV je 299 korun za měsíc, pro ty, kteří používají služeb konkurence o sto korun víc.

Novinka pro diváky? Tzv. mozaika

Základní nabídka obsahuje 60 programů, včetně stanic O2 Sport, která rovněž získala práva na Ligu mistrů, Digi Sport 1 a 2 (Premier League) či Eurosport 2 (bundesliga).

Kindernay věří, že nové zákazníky přilákají i novinky. „Kromě možnosti tzv. cestování v čase, kdy si diváci díky funkci Timeshift mohou zopakovat, pokud o něco v přímém přenosu přijdou, jim nabídneme novinku, které říkáme mozaika. Může si vybrat úhel pohledu, ze kterého chce zápas sledovat. Buď utkání snímané kamerami za brankami, jednou hlavní či klasický celkový mix.“

Na webu najdou fanoušci nejvyšší soutěž stejně jako v právě končící sezoně exkluzivně na adrese iSport.cz a v aplikaci iSport Synotliga. „A to jak přímé přenosy, tak i sestřihy ze všech zápasů kola,“ říká šéfredaktor Lukáš Tomek. Přenos ze šlágru kola pak bude součástí zóny placeného obsahu, stejně jako rychlé sestřihy momentů ze zápasů umístěné v aplikaci iSport Synot liga.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud