Pavel Janega
26. května 2015 • 16:43

Ščasný plánuje změny: Blažek zpátky, Jílek a Srníček pryč?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední zápas v profesionálním fotbale si užil. Vychytal čisté konto, přispěl k vysoké výhře Jihlavy nad Libercem (4:0). A teď Jaromír Blažek plánuje, co dál. „Chci trénovat,“ má jasno. V zimě získal B licenci, v červnu se chystá na zkoušky A licence. „Je to první meta, kterou mám před sebou,“ tvrdí. Otázkou je, v jakém klubu bude coby kouč brankářů pracovat. V Jihlavě, nebo třeba ve Spartě?



Už delší dobu má Jaromír Blažek konkrétní nabídku od Jihlavy, kde doposud působil jako hrající trenér gólmanů. Jenže na ni stále nekývl. „Mám deset dní na to, abych se rozhodl. V tomto týdnu se všechno vyřeší,“ uvedl Blažek. „Chtěl bych, aby Jarda zůstal. S naší spoluprací jsem spokojený. Uvidíme, jak se vyjádří,“ doplnil hlavní trenér Vysočiny Luděk Klusáček. 

Jeho přání však může pokazit případný zájem Sparty. „Necháme se překvapit. Zatím mě nikdo oficiálně neoslovil,“ nevyloučil Blažek svůj comeback. Ten by byl dost pikantní, protože by se ve Spartě znovu potkal s Jaroslavem Hřebíkem, současným sportovním ředitelem. Tihle dva se v minulosti nikdy nerozešli v dobrém. V roce 2005 stál Blažek na straně rebelů, kteří se vzbouřili proti Hřebíkovým metodám. A proto, když se zkušený kouč a manažer v prosinci 2011 na Letnou vracel, Blažkova smlouva byla rozvázána. 

„Nevím, že by se teď Hřebík chystal končit. A můj případný návrat? Nemyslím si, že všechno záleží na panu Hřebíkovi,“ uvedl Blažek na přímý dotaz, zda by jeho přesun znamenal Hřebíkův odchod. Snadno lze totiž odhadnout, že šestašedesátiletý expert by byl proti Blažkovu příchodu. 

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Liberec 4:0
Video se připravuje ...

Realizační tým si ovšem sestavuje hlavní trenér Zdeněk Ščasný, respektive předkládá návrhy klubovému představenstvu. A to přesto, že stále není jasné, zda ve Spartě zůstane. „Pracujeme tak, jako bych tu měl pokračovat. Jestli zůstanu nebo ne, to nechávám na vedení,“ pronesl před týdnem Ščasný. 

Mezi jeho vyhlédnuté posily do realizačního týmu patří podle informací Sportu především trenér brankářů Patrik Kolář, se kterým spolupracoval v Teplicích a odkud ho chce stejně jako asistenta Stanislava Hejkala přetáhnout na Letnou. Prozatím však Kolář zůstává na severu Čech. 

Další variantou by mohl být právě Blažek. Nicméně fakt, že se Ščasný rozhlíží po novém trenérovi gólmanů, znamená, že u prvního týmu patrně skončí Pavel Srníček. A nemusí být jediný. Velice pravděpodobný je také odchod Václava Jílka, který po vyhazovu Vítězslava Lavičky degradoval z pozice jedničky na asistenta číslo tři. A od léta bude nejspíš asistovat Leoši Kalvodovi v Olomouci. 

Všechny tyto návrhy jsou ovšem podmíněné setrváním Ščasného ve funkci. Pokud dostane důvěru a prodlouží smlouvu, čekají Spartu velké změny. 
A Blažek? I kdyby nakonec přijal nabídku Jihlavy, v září se vrátí na Letnou tak či tak. Začal totiž organizovat exhibiční utkání. „Snad to klapne, chtěl bych se tam rozloučit trošku jinak,“ prozradil „Bláža“. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud