30. května 2015 • 20:03

CELÝ SESTŘIH: Slavia padla se Slováckem 1:3, Škoda gól nedal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie prohráli v závěrečném 30. kole první fotbalové ligy se Slováckem 1:3. Hosté si vypracovali jasné vedení zásluhou branek Libora Doška, Michala Trávníka a Jiřího Valenty, v závěru korigoval skóre Jiří Bílek. Útočník "sešívaných" Milan Škoda se neprosadil, zůstal na devatenácti trefách a tabulku kanonýrů před ním o jeden gól vyhrál sparťan David Lafata.



Oba soupeři začali v prosluněném Edenu svižně a soustředili se na útok. Nejlepší útočník sezony podle ankety Ligové fotbalové asociace Škoda si nejprve dvakrát nepohlídal ofsajdové postavení, ve 13. minutě pak prodloužil roh na Zmrhala, který se ale do zakončení neprotlačil.

Do vedení šli z první vážnější příležitosti hosté, když Diviš přesně našel Doškovu hlavu a kapitán Slovácka se zblízka bez problémů prosadil pošestnácté v ligové sezoně. Dobrou šanci na vyrovnání měl v 31. minutě Piták, který poslal míč z přímého kopu těsně nad břevno.

CELÝ SESTŘIH: Slavia-Slovácko 1:3
Video se připravuje ...

Slavia s cílem zopakovat vývoj posledního vzájemného duelu, v němž ve druhé půli otočila skóre 0:1, vyslala na hřiště záložníka Hrubého, po úvodním náporu po změně stran ale znovu inkasovala. Trávník z ideální pozice těsně za velkým vápnem mířil přesně k tyči a "sešívaným" dal gól stejně jako na podzim.

O nejhezčí branku duelu se postaral v 69. minutě Valenta, který překvapil Berkovce přesnou ranou z přímého kopu z 25 metrů a o břevno poslal míč do sítě. Slavia v závěru posílila útok, ve výraznější příležitosti se nejprve ocitl Deli, jehož pokus ale skončil mimo.

Čestný úspěch domácích si připsal stoper Jiří Bílek, k němuž se dostal míč po rohovém kopu. V poslední příležitosti se ještě ocitl Červenka, ale přestřelil.

Slavia - Slovácko: Gól Jiřího Bílka na 1:3
Video se připravuje ...

30. kolo první fotbalové ligy

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:3 (0:1)

Branky: 88. Bílek - 17. Došek, 55. Trávník, 69. Valenta. Rozhodčí: Nenadál - Kotík, Jiřík. ŽK: Zmrhal - Kalouda, Kuncl. Diváci: 3987.

Sestavy:

Slavia: Berkovec - Mikula (76. Diop), Kodr, Bílek, Dostál - Piták, Deli - V. Vukadinovič (46. R. Hrubý), Kenija (58. Červenka), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Diviš (82. Civič), Trávník, Kalouda (52. Havlík), Valenta, Hlúpik (74. Kerbr) - Došek. Trenér: Habanec.

Slavia - Slovácko: Parádní gól Jiřího Valenty z přímáku na 0:3
Video se připravuje ...

Slavia - Slovácko: Gól Michala Trávníka na 0:2
Video se připravuje ...

Slavia - Slovácko: Gól Libora Doška na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud