30. května 2015 • 23:20

Tak slavila Plzeň! Horváth zpíval Kabáty a lidem dával omluvenky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď už je to oficiální. Fotbalisté Plzně v sobotu večer zvedli nad hlavu trofej pro mistra Synot ligy. Hlavní část západočeského večírku šampionů se jako tradičně odehrála v centru na náměstí, kde parta kolem Pavla Horvátha slavila se svými oddanými fanoušky. Mejdan to by pořádně velký a pokračoval až do ranních hodin.



Českým ligovým mistrem pro ročník 2014/2015 se po 30 odehraných kolech stala Viktoria Plzeň. Západočeská parta se vydrápala na vrchol potřetí v pěti letech a pokračuje v nejúspěšnější éře klubové historie. Po skončení závěrečného utkání s Příbramí (5:2) naplno odstartovaly oficiální oslavy, které vyvrcholily večer na plzeňském náměstí.

Po duelu s Jihlavou klub neoficiální oslavy věnoval Mariánu Čišovskému , plzeňskému stoperovi bojujícímu s vážnou nemocí. Po výhře 5:2 nad Příbramí už si celý tým vychutnával oficiální korunovaci včetně předání mistrovského poháru a medailí.

„Tak jsme první no a cóóóó, no a cóóóó, …“ Radost plzeňských fotbalistů nebrala konce. Krátce po deváté hodině dorazil na korbě historického náklaďáku s hráči na zaplněné plzeňské náměstí, kde je už dychtivě očekávali natěšení fanoušci.

Šlo o momenty absolutní euforie. Šampaňské, pivo, vítězné doutníky, objímání, slzy štěstí. Roman Hubník přišel s mistrovským pohárem až k pletivu, kde se o radost dělil s fanoušky.

Oslavy jako tradičně řídil Pavel Horváth , loučící se nejpopulárnější osobnost mistrovské kabiny. Zarapoval si s Milanem Petrželou, vystřihnul písničku od Kabátů a dirigoval celý dav na náměstí, zatímco ho ostatní kropili sprchou ze šampaňského. „Kdo musí zítra nebo pozítří do práce, ať se u mě hlásí, podepisuji omluvenky,“ vtipkoval před fanoušky čtyřicetiletý bard.

Rozparádili se ale i jiní. Jindy tichý Václav Pilař zpíval do mikrofonu klubovou hymnu, náhradní gólman Petr Bolek imitoval trenéra Koubka. Každý hráč, když vstupoval na mistrovské pódium, předvedl ukázku originálního tanečku, což publikum ocenilo bouřlivým potleskem.

Takhle tančí mistři. Jak nastoupili Horváth a spol. na pódium?
Video se připravuje ...

„Kvůli takovým momentům fotbal všichni hrajeme,“ poděkoval fanouškům trenér Koubek. Na pódiu na náměstí zhruba hodinu s fanoušky strávilo kompletní mužstvo, přidali se i zástupci mistrovského celku plzeňských házenkářů, kteří též přinesli mistrovský pohár. Ten pro vítěze fotbalové Synot ligy před fanoušky přinesli majitel Tomáš Paclík a generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Slavilo se opravdu bouřlivě a ještě se slavit bude. Po ukončení akce na náměstí celý tým ještě odjel k uzavřeným oslavám, které budou pokračovat opravdu dlouho. „Dokázali jsme, že fotbal hrát umíme, teď chceme ukázat, že umíme i slavit,“ usmíval se útočník Jan Holenda, autor dvou branek do sítě Příbrami.

Koubek se odvázal na pódiu. A pak ho imitoval brankář Bolek
Video se připravuje ...

Pavel Horváth to rozjel při oslavách. Zpíval Kabáty
Video se připravuje ...

Pavel Horváth křepčí se svými plzeňskými spoluhráči při oslavách na náměstí
Pavel Horváth křepčí se svými plzeňskými spoluhráči při oslavách na náměstí

Dojatý Horváth: Předklonil jsem se, aby nebyly vidět slzy
Video se připravuje ...

Plzeň - Příbram: Oslavy Plzně a předání poháru
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Příbram 5:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud