2. června 2015 • 13:10

Jedenáctka sezony: Král Kolář, skvělý Kadeřábek i zjevení Škoda

Vstoupit do diskuse
0
  • Nejlepší jedenáctka Synot ligy sezony 2014/2015 podle známkování redaktorů SportuNejlepší jedenáctka Synot ligy sezony 2014/2015 podle známkování redaktorů SportuFOTO: Koláž iSport.cz

    V tomto týmu najdete jen samé opory. Deník sport sestavil nejlepší jedenáctku Synot ligy na základě známkování svých redaktorů, kteří sledovali každý zápas sezony 2014/15. Nejvíc zástupců v něm má mistrovská Plzeň a druhá Sparta (po čtyřech), jednoho zástupce pak získali Jablonec, Slavia a Příbram. Podívejte se, kdo se dostal mezi elitu. U každého hráče najdete i video s výjimečným momentem dotyčného v uplynulém ročníku.

  • Marek Štěch (Sparta)

    6,00

    Plzeň - Hradec Králové: Nádherný gól Limberského na 1:0
    Video se připravuje ...

    počet známek: 16
    nejvyšší: 8
    nejnižší: 5

    Sezonu začal jako náhradník za Davidem Bičíkem. Ten se ovšem na konci podzimu zranil, Štěchovi se tak otevřela náramná šance. A pětadvacetiletý muž ji pevně uchopil do svých rukavic. V mnoha případech Spartu podržel, vykazoval konstantní výkonnost. Celkem si připsal osm čistých kont.

  • Pavel Kadeřábek (Sparta)

    6,48

    České Budějovice - Sparta: Gól Pavla Kadeřábka na 0:3
    Video se připravuje ...

    počet známek: 25
    nejvyšší: 8
    nejnižší: 5

    Suverénně nejlepší krajní obránce Synot ligy. Zcela po zásluze proto obdržel cenu pro hráče sezony. Kadeřábek svou výkonností tuzemskou soutěž přerostl, neustále v sobě žhavil ofenzivní dynamo a podporoval sparťanský útok. Jakmile si začátkem jara poranil koleno, měli Letenští velké problémy.

  • Roman Hubník (Sparta)

    6,39

    HIT KOLA: Hubníkův výkon? Skvělý v obraně a ještě dal gól
    Video se připravuje ...

    počet známek: 18
    nejvyšší: 10
    nejnižší: 4

    Na podzim sice ze základní sestavy Plzně vypadl, během zimní přípravy si však místo vybojoval nazpět. A na jaře byl fenomenální. Roman Hubník podával jeden vynikající výkon za druhým, ohromil především svým představením na Spartě. Vládl ve vzdušných i pozemních soubojích.

  • David Limberský (Plzeň)

    6,15

    Plzeň - Hradec Králové: Nádherný gól Limberského na 1:0
    Video se připravuje ...

    počet známek: 26
    nejvyšší: 8
    nejnižší: 5

    Respektovaný kapitán Viktorie, hráč, který západočeské hře dodává klid i myšlenku. Znovu si udržel vysoký standard. Často podporoval útok, zároveň si však svědomitě plnil veškeré defenzivní povinnost. V Limberském má Plzeň hráče, který vládne pevnou rukou na trávníku i v kabině.

  • Filip Novák (Jablonec)

    6,00

    Slavia - Jablonec: Gól Filipa Nováka na 1:0 pro hosty
    Video se připravuje ...

    počet známek: 29
    nejvyšší: 9
    nejnižší: 3

    Téměř přírodní úkaz. Povoláním sice levý obránce, zároveň však s jedenácti zásahy šestý nejlepší střelec sezony. Filip Novák vyletěl během ročníku ke hvězdám, zakončil jej coby suverénně nejlepší střelec třetího Jablonce. A to všechno rozhodně nebylo na úkor práce v defenzivě.

  • Tiémoko Konaté (Sparta)

    6,35

    Mladá Boleslav - Sparta: Klička Tiémoka Konatého
    Video se připravuje ...

    počet známek: 17
    nejvyšší: 9
    nejnižší: 4

    Za celý ročník si nevybojoval Z pevné místo v základní sestavě Sparty, kdykoli se však objevil na pažitu, byl pořádně cítit. Svojí přímočarostí, mimořádným pohybovým nadáním. Kdyby měl větší klid v koncovce, měl by v kolonce nastřílených branek rozhodně více než jedinou položku.

  • Daniel Kolář (Plzeň)

    6,63

    Plzeň - Příbram: Gól Daniela Koláře
    Video se připravuje ...

    počet známek: 24
    nejvyšší: 8
    nejnižší: 5

    Král je „mrtev“, ať žije nový Král ligových trávníků. Daniel Kolář. Hráč, který si za uplynulý ročník zaslouží naprosté absolutorium. Znovu byl mozkem hry Plzně, všechno podstatné se na trávníku točilo kolem muže s šestadvacítkou na dresu. V zimě si po úmrtí manželky Terezy musel projít nejtěžším obdobím v životě, na jaře byl ovšem znovu ve špičkové formě. Poklona, pane Koláři.

  • Martin Zeman (Příbram)

    6,29

    Příbram - Dukla: Gól Martina Zemana na 3:0
    Video se připravuje ...

    počet známek: 24
    nejvyšší: 8
    nejnižší: 3

    S balonem umí nevídané věci, jeho diagonální přihrávky neomylně hledají adresáta. I Martinu Zemanovi může Příbram vděčit za senzační vzestup. Problémový záložník se uklidnil, s parťáky u Litavky našel společnou řeč. Výsledkem je třináct asistencí, vůbec nejvíce v celé soutěži.

  • Václav Pilař (Plzeň)

    6,23

    Plzeň - Liberec: Sólo Václava Pilaře přes celé hřiště
    Video se připravuje ...

    počet známek: 26
    nejvyšší: 8
    nejnižší: 4

    Nevyhnul se výkyvům formy, zejména na jaře doplatil na zákeřný virus, který se prohnal plzeňskou kabinou a nejvíce zasáhl právě jeho. Jinak byl ovšem Pilař znovu vynikající. Pro soupeře znamenal permanentní hrozbu, nepřibrzdil ho ani přesun z levého kraje zálohy na pravý. Ke čtyřem gólům přidal šest asistencí.

  • David Lafata (Sparta)

    6,23

    Šlágr na Letné a Lafatovy nůžky unikátním pohledem přímo ze hřiště
    Video se připravuje ...

    počet známek: 30
    nejvyšší: 9
    nejnižší: 4

    Král střelců, mašina na góly. Jakmile se Lafata dostane do pokutového území soupeře, nemilosrdně rozsévá zkázu. Kluby Synot ligy to pocítily hned dvacetkrát. Sice se Spartou nedosáhl na žádnou trofej, po individuální stránce ovšem může být maximálně spokojený. Kapitán, jenž jde příkladem.

  • Milan Škoda (Slavia)

    6,26

    Sparta - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
    Video se připravuje ...

    počet známek: 27
    nejvyšší: 10
    nejnižší: 4

    Zjevení z Edenu. Hráč, kterému se mohou na Slavii klanět. Byl to právě Milan Škoda, kdo tradiční klub uchránil od pohromy. V podprůměrném mužstvu nastřílel fantastických devatenáct branek, do posledního kola se rval o korunu pro krále střelců. Neúnavný bojovník, který na hřišti nic neošidí.

  • Jak se hlasovalo

    V každém utkání oznámkovali redaktoři Sportu všechny fotbalisty, kteří odehráli alespoň třicet minut nebo nastoupili vzákladní sestavě a odehráli minimálně deset minut. Známky byly udělovány na stupnici 1 až 10. Do závěrečného hodnocení byli zahrnuti hráči, kteří nasbírali minimálně patnáct známek. Konečné pořadí bylo stanoveno podle průměrů všech známek. Vychází se z rozestavení 4-4-2. V případě rovnosti bodů jde do jedenáctky hráč z výše postaveného týmu v tabulce.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud