Pavel Janega
3. června 2015 • 04:25

Sparta hledá posily. Máme zájem o Sivoka, Bednáře nechci, říká Ščasný

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože nejvyšší soutěž skončila, kouč Sparty Zdeněk Ščasný žádnou dovolenou neplánuje. Dennodenně řeší složení kádru pro příští sezonu. „Je evidentní, že potřebujeme posílit tým o hotové hráče,“ přiznává Ščasný. „Aby se neopakovala minulá sezona, kdy měla Plzeň širší kádr, co se týče kvality.“



Zdeněk Ščasný již v předchozích dnech prozradil, že má zájem o záložníka či útočníka Teplic Franciho Litsingiho. V obsáhlém rozhovoru pro deník Sport přidal i další konkrétní jména.

„Hledáme stopera a možná nebude jeden. Eminentní zájem máme o Tomáše Sivoka. Patří do kategorie hráčů, kteří by byli okamžitou posilou,“ tvrdí trenér Sparty. „Také hledáme náhradu za Pavla Kadeřábka. Pokud ji najdeme, tak mu v odchodu bránit asi nebudeme,“ dodává.

Kromě obrany ale Ščasný plánuje posílit i ofenzivu. „Sháníme útočníka k Davidu Lafatovi, abychom ho dokázali nahradit v době, kdy se mu nedaří nebo má nějaký zdravotní problém. Stojíme o to, aby zůstal Vašek Kadlec, ale víme, že je o něj zájem v zahraničí,“ přiznává.

„Proto také zvažujeme působení Jakuba Řezníčka. Některé zápasy byly z jeho strany vynikající, některé ne. Je rozdíl hrát v Příbrami nebo ve Spartě,“ říká Ščasný k útočníkovi, který přestoupil na Letnou v zimě a na jaře toho příliš nenahrál.

Zájem nemá ani o forvardy Romana Bednáře a Tomáše Přikryla, které jsou ze Sparty na hostování. „Nebudu usilovat o to, aby se Bednář vrátil. Pro Příbram odvádí nadstandardní služby, ale v hledáčku máme jiné útočníky. Přikryl je vynikající, jenže neodehraje pět zápasů bez zranění. To vidím jako zásadní problém.“

Velký rozhovor se Zdeňkem Ščasným čtěte ve středečním deníku Sport!

*Jak vyřešil otázku realizačního týmu?

*Jak vychází s Jaroslavem Hřebíkem a jak si rozdělili práci?

*Proč chce hrát systémem se třemi obránci?

Už nyní si celý rozhovor můžete přečíst v elektronické podobě ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud