Jonáš Bartoš
18. června 2015 • 04:58

Po příchodu Kopice je v Plzni přetlak. Odejde Petržela, nebo Vůch

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako v zimním přestupovém termínu pracovalo vedení fotbalové Viktorie Plzeň velmi efektivně. Druhý den po začátku přípravy už český mistr prakticky zkompletoval kádr, příchodem Jana Kopice získal čtvrtou letní posilu. Jabloneckým reprezentantem výrazně vzrostl tlak v záložní řadě. Generální manažer klubu Adolf Šádek připustil, že na soustředění v Rakousku (1. – 11. července) už s týmem nepojede jeden z dvojice Egon Vůch, Milan Petržela. Podle informací Sportu to zatím vypadá spíš na odchod druhého jmenovaného.



Uprostřed zálohy sice skončila klubová ikona Pavel Horváth , jenže vedení přivedlo další hráče. Už v zimě se dohodl transfer Egona Vůcha z Teplic, nyní do zálohy přibyli Tomáš Kučera a Jan Kopic. Do ofenzivy se vrací z hostování v Boleslavi Michal Ďuriš, klub si z Žižkova stáhl mladého útočníka Daniela Černého.

„Všechny posily, které jsme chtěli, máme. Máme alternativy na všechny posty, jak si to představujeme,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek. „Co se týká příchodů, dá se považovat kádr za uzavřený. Do 1. července (odjezd na soustředění do rakouského Westendorfu) chceme zúžit a zeefektivnit kádr tak, abychom byli v počtu, ve kterém začneme sezonu. Tedy 22 hráčů a tři gólmani,“ upřesnil.

Zapojení nových hráčů ale znamená odchody stávajících členů mistrovského kádru. Plzeň neuplatnila opci na Jana Chramostu (návrat do Boleslavi), do Jablonce poslala dvojici Tomáš Wágner , Stanislav Tecl . Po příchodu Jana Kopice soupisku opustí jeden z pravých záložníků.

„Nebudu konkretizovat, jestli to je Milan Petržela, nebo Egon Vůch, ale se stoprocentní jistotou můžu říct, že z trojice zůstane dvojice a ten, kdo nebude na odchodu, je Honza Kopic,“ prozradil Šádek. „Kluci teď mají prostor a čas ukázat, kdo se nachází v lepší kondici a kdo je lépe sportovně připravený. Sezona začíná velmi brzy, je tam Superpohár, předkola Ligy mistrů, liga. Kluci o tom věděli, měli čas, aby se připravili. Na soustředění už tři nepojedou.“

Kopic má v Plzni desítku. Ale Horváth mu ji nechtěl dát
Video se připravuje ...

Kopic? Jedna z nejvýznamnějších posil

Podle informací Sportu to má víc nahnuté Milan Petržela, s jehož výkony v poslední sezoně nepanuje úplná spokojenost. Také kvůli zvýšení konkurence si vedení Kopicův příchod hodně chválí.

„O finančních parametrech mluvit nebudeme, ale z hlediska kvality a významu pro náš klub je to určitě jeden z nejvýznamnějších transferů. Víme všichni, že to ukáže až realita, ale věříme tomu, proto jsme přestup udělali,“ těšilo klubového majitele Tomáše Paclíka.

Plzeň neváhala obětovat dvojici útočníků Tecla s Wágnerem, aby Miroslav Pelta svého nejlepšího hráče pustil. „Využili jsme toho, víme, že tu potřebu měl, s tou nabídkou jsme přišli my,“ objasnil Paclík. „Za klub jim děkujeme, byli součástí naší nejúspěšnější éry, dali důležité branky proti CSKA Moskva (Wágner), Neapoli i Mariboru (Tecl). Nikdy na to nezapomeneme, oba budou zapsaní v historii Viktorie Plzeň zlatým písmem,“ vyzdvihl.

Vedení klubu s posílením kádru neskrývalo spokojenost, Paclík i Šádek během středečního představování Jana Kopice neskrývali dobrou náladu. Vyšlo jim vše, co si z hlediska složení týmu zamanuli. „Jsme strašně rychlí,“ smál se Šádek v odpovědi, proč jim přestupová jednání vycházejí.

Že by za to snad přišlo na účet sportovního vedení nějaké výjimečné ocenění? „Určitě ne, ale můžou pokračovat dál v klubu. Za to, že někdo dělá svou práci normálně, prémie nedáváme. Pochopitelně pokud bychom postoupili do Ligy mistrů, prémie budou,“ slíbil Paclík.

Změny v kádru Viktorie Plzeň

Příchody:

Tomáš Kučera (Jihlava), Jan Kopic (Jablonec), Aleš Matějů (Příbram), Jan Suchan (zůstává na hostování v Příbrami), Michal Ďuriš (návrat z host. v Ml. Boleslavi), Daniel Černý (návrat z host. ve Viktorii Žižkov), Egon Vůch (návrat z host. v Teplicích).

Odchody:

Tomáš Wágner, Stanislav Tecl (Jablonec), Jan Chramosta (návrat do Ml. Boleslavi), Martin Chrien (host. v Brně), David Štípek (host. v Hradci), Pavel Horváth (ukončení kariéry).

Paclík: Od Pelty jsem si vyslechl litanie, ale slíbil Kopicovi, že ho pustí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud