20. června 2015 • 10:05

POTVRZENO. Sparta získala nigerijského útočníka, který zničil Liberec

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta vyřešila problémy v útočné fázi. Návrat Václava Kadlece do Německa a konec hostování Jakuba Řezníčka vykompenzovala příchodem Nigerijce Kehindeho Fataie, který v dresu rumunské Astry Giurgiu vstřelil Slovanu Liberec hattrick v Evropské lize. Pětadvacetiletý útočník podepsal na Letné smlouvu na tři roky.



Člen mládežnických reprezentací Nigérie nasázel v loňském ročníku ve všech soutěžích, do kterých v dresu Astry nastoupil, dohromady čtrnáct gólů. A přesun do kádru českého vicemistra jej velmi potěšil. "Jsem nadšen, že budu moci hrát za Spartu, je to velký klub a těším se na dny, které tu strávím," pochvaloval si v rozhovoru pro AfricanFootball.com. 

Za velký přínos považuje Fatai i možnost hrát evropské poháry. "Zahrát si za Spartu Ligy mistrů? Z toho bych byl u vytržení," přiznal Fatai, který má dokonce s českým fotbalem jednu zkušenost.

Loni v létě v dresu Astry sestřelil třemi góly v předkole Evropské ligy Slovan Liberec. Za sebou má i roční hostování v belgických Bruggách, kde odehrál devět utkání a vstřelil jednu branku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud