18. června 2015 • 13:04

Další příchody do Slavie. Ředitelem je Trunda, ve vedení i Jinoch

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po příchodu nového trenéra Dušana Uhrina pokračují změny ve vedení Slavie. Potvrdily se informace deníku Sport, že novým generálním ředitelem klubu bude jmenován David Trunda a sportovním ředitelem se stane Josef Jinoch, který ve funkci nahradí Karola Kisela.



"Chceme klub a Slavii pozvednout a posunout dopředu. Všichni víme, že nás čeká spousta tvrdé práce. Ten tým, který teď představujeme, je součástí prvních dlouhodobých změn, které se chystají. Změny nebudou pouze na poli sportovním, ale i markentigově obchodním," uvedl nový generální ředitel Trunda, který se v posledních letech podílel na organizaci golfových projektů po Evropě a také vedl marketingově a sportovně jeden švédský klub.

Klub z Edenu po dvou titulech v letech 2008 a 2009 zabředl v poslední době do krize a v uplynulé ligové sezoně skončil na jedenáctém místě tabulky, když dlouho hrál o záchranu.

Nový generální ředitel David Trunda: Chceme klub a Slavii posunout dopředu
Video se připravuje ...

"Stanovili jsme si tři etapy rozvoje klubu s konkrétními úkoly, které jsou spojené se začátkem soutěže, koncem podzimní části a koncem celé soutěžní sezony. Věřím, že na jejím konci budeme ve všech významných parametrech činnosti klubu o kus dál," dodal Trunda, kterého Slavia poprvé oslovila v prosinci minulého roku.

Jinoch se vrací do Slavie po deseti letech, v managementu působil už v letech 2002 až 2005. Posledních šest let působil ve funkci sportovního ředitele v Jihlavě. "Vracím se do Slavie podruhé, doufám, že už vyzrálejší a zkušenější," řekl Jinoch, jenž je odchovancem Slavie.

Trunda o Kusého požadavcích: Je to až v roli mafie

Klub jednal i s Ivanem Horníkem, který je nechvalně proslulý z korupční aféry z roku 2004. Nakonec ale do Slavie nezamířil. "Ivan Horník byl v jednání, jednání byla intenzivní, dlouhá. Vnímali jsme názory fanoušků, vyslechli je, ale stěžejní jazýček na vahách to nebyl. Snažili jsme se vyhodnotit přínos každého člena, jeho profesionální schopnosti a nakonec se vedení rozhodlo takto. Já mám velkou radost, že to takhle dopadlo," uvedl Trunda.

Slavia podle něj bude v příští sezoně operovat s rozpočtem okolo 120 milionů korun. Finanční situace klubu je prý dobrá, byť čelí insolvenčnímu řízení kvůli sporům s bývalým generálním ředitelem Zbyňkem Kusým. "My se od toho distancujeme, je to silně šikanózní, až v roli mafie. Řešíme to a doufám, že v budoucích dnech se ukáže, jaká situace je," uvedl Trunda.

O případných změnách v hráčském kádru zatím klub příliš mluvit nechtěl. S útočníkem Milanem Barošem, o kterého po konci v Ostravě usiluje také Mladá Boleslav, prý v této chvíli nejedná. Pražané věří, že udrží druhého nejlepšího střelce minulé ligové sezony Milana Škodu.

"Vukadinovič odešel zpátky do Jablonce, dopředu máme v podstatě jen Škodu s Červenkou. Takže je třeba spíš ofenzivu. Problém Slavie byl, že nedávala góly," podotkl Jinoch.

Jinoch: Vracím se do Slavie podruhé, doufám, že už vyzrálejší a zkušenější
Video se připravuje ...

Trenér Dušan Uhrin a obránce Martin Latka
Trenér Dušan Uhrin a obránce Martin Latka

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud