24. června 2015 • 16:49

Baník bude doma bez ultras. Jejich bojkot kvůli vedení pokračuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci fotbalistů Ostravy budou i v příští ligové sezoně bojkotovat domácí zápasy Baníku. Důvodem je dlouhodobě napjatý vztah mezi ultras a vedením klubu, kterému příznivci vyčítají nekompetentní a netransparentní způsob řízení společnosti. Aktivní podpory se fotbalisté znovu jako na jaře dočkají pouze při výjezdech.



K příčinám, o které fanoušci opírali bojkot v jarní části uplynulé sezony, se nyní přidala především kauza Milana Baroše. Ikona Baníku a miláček diváků mateřský klub opustil ve zlém poté, co mu vedení nepředložilo žádnou konkrétní nabídku k další spolupráci, a upsal se Mladé Boleslavi. Barošův nový tým bude 8. srpna shodou okolností prvním domácím soupeřem Ostravy, která další sezonu odehraje na Městském stadionu ve Vítkovicích.

Šafarčíku, táhni! Utras Baníku přerušili zápas a vyhlásili bojkot
Video se připravuje ...

"Situace našeho milovaného klubu je stále horší, i když se pan majitel snaží přesvědčit veřejnost o opaku. Nadále proto budeme podporovat hráče našeho milovaného klubu pouze na výjezdech," uvedli ultras Baníku v prohlášení na svém oficiálním webu chachari.cz, kde jsou podrobně vyjmenovány i jednotlivé důvody.

Baník v návaznosti na zpřísněná pravidla při prodeji lístků na jméno či odliv a bojkot skalních fanoušků v uplynulém ligovém ročníku zažil prudký propad v návštěvnosti domácích utkání. Na předposlední zápas proti Českým Budějovicím přišlo na Bazaly jen 1402 diváků, což byla nejhorší domácí návštěva za posledních 19 let.

Sbohem, Bazaly. Fanoušci Baníku naposledy pochodují ke slavnému stadionu
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud