Stanislav Hrabě
25. června 2015 • 13:25

Moravec půjde možná do Itálie. Bohemians 1905 se ho snaží udržet

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šikovný záložník Jan Moravec sice s A týmem Bohemians Praha 1905 začal letní přípravu na soutěžní ročník 2015/2016, není ovšem jisté, jestli bude nadále oblékat zelenobílý dres. Odchovanec pražských klokanů má totiž nabídku od italského druholigového klubu a vážně zvažuje, že ji přijme. „Chceme ho ovšem udržet,“ přiznává ředitel Bohemians Ladislav Valášek.



Fanoušci mu říkají „Zip“, podle neidentifikovatelného hmyzího jedince z populárního amerického kresleného seriálu Rychlá rota. Nohy má záložník Jan Moravec skutečně čiperné, když je rozkmitá, soupeřovi hučí v hlavě. Patří mezi mnohaleté základní opory Bohemians Praha 1905, není ovšem vyloučeno, že klokani se budou muset obejít bez jeho služeb. Má nabídku z Itálie.

„Zájem projevilo více italských klubů, dokonce i prvoligových, například Sassuolo,“ prozrazuje hráčův agent Jiří Stejskal. „Ale to by mohl být příliš velký skok a nemělo by cenu, aby seděl na lavičce,“ snaží se pro svého mandanta najít nejlepší angažmá s odkazem na jiné české fotbalisty, kteří se na Apeninském poloostrově nechytili.

Ve hře tak zůstaly druholigové kluby. „Dokud nepřijde nabídka písemně na stůl, nebudu se konkrétně vyjadřovat,“ odmítá Stejskal prozradit, kdo po Moravcovi touží.

Záložníkovi končí v Bohemians 30. června smlouva, od tohoto data bude volným hráčem. Zatím musí plnit povinnosti z ní vyplývající, proto se hlásil po dovolené v Ďolíčku a nastoupil s A týmem bez sebemenších náznaků nějakých neshod či naschválů z obou stran do přípravy na nový soutěžní ročník. „Nabídli jsme mu prodloužení smlouvy, je připraveno několik variant,“ říká ředitel klubu Ladislav Valášek. „Věříme, že se domluvíme, je to náš odchovanec, hráč s líbivým projevem, fanoušci ho mají rádi,“ vypočítává Moravcovy přednosti.

K dohodě ovšem dojít nemusí, angažmá v italském fotbalovém prostředí je pro české hráče lákavé. „Bránit mu rozhodně nebudeme, máme pochopení, že když někdo přeroste možnosti našeho klubu, vydá se v kariéře dál,“ nehodlá Valášek držet někoho násilím.

To platilo u Jakuba Rady, jenž se už připravuje s Mladou Boleslaví, stejně jako u Moravce. „Když se rozhodne pro zahraniční angažmá, popřejeme mu všechno nejlepší,“ ubezpečuje Valášek. „Pro Bohemians udělal hodně, měl velký podíl na návratu do nejvyšší soutěže, musíme mu za všechno poděkovat,“ uznává přínos záložníka, jenž brzy oslaví 28. narozeniny.

O Moravcově budoucnosti se má rozhodnout dnes.

Ligová sezona v 90 sekundách: Bohemians Praha 1905
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud