Jonáš Bartoš
26. června 2015 • 04:40

Frýdek je domluvený se Spartou, řekl hráčův otec. Zbývá souhlas Liberce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřil k nejpříjemnějším překvapením české jednadvacítky. Martin Frýdek by velmi brzy po smolném vyřazení z mistrovství Evropy mohl zrealizovat návrat na Letnou. „Co vím, je se Spartou domluvený,“ řekl v rozhovoru pro iSport.cz hráčův otec a bývalý reprezentační záložník Martin Frýdek starší.



Frýdkovi v zimě vyprší tříletá smlouva v Liberci, zatím váhá nad jejím prodloužením. Silný zájem je z pražské Sparty, kde fotbalově vyrostl. „O jeho příchodu se jedná. Byl kontaktován už před mistrovstvím Evropy do 21 let a jeho příchod je na dobré cestě,“ přiznal sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Letenský klub si podle všeho už s Frýdkem plácl, zbývá jen dohoda s Libercem. „Co já vím, je snad se Spartou domluvený, teď jedná Liberec se Spartou,“ prozradil hráčův otec Martin Frýdek starší, bývalý hráč Sparty a vicemistr Evropy z roku 1996.

K návratu na Letnou svého potomka ale vysloveně nepřemlouvá. „On si to rozhoduje sám, bude mu 24 let. Budu jedině rád, ale to si musí určit sám,“ zdůraznil Frýdek. „Když mu řeknu, běž do Sparty a on pak nebude hrát, bude mi nadávat. Jsem sparťan, když tam půjde, budu šťastný. Nabídka Sparty se neodmítá, ale musí se rozhodnout sám. Je to jeho život.“

Na soustředění v Rakousku před evropským šampionátem zájem o návrat na Letnou potvrdil sám hráč. „Sparta je největší klub v Česku, asi málokterého fotbalistu by nelákalo se tam dostat. V tom případě je to u mě to samé,“ netajil levonohý talent.

Frýdek: Škoda, ten jeden gól chyběl
Video se připravuje ...

Na návrat do Sparty je připravený, tvrdí otec

Frýdkovi mistrovství Evropy po individuální stránce vyšlo, patřil k nejlepším českým hráčům na turnaji. „Mně se to líbilo, odehrál to překvapivě velice dobře. Bylo to tím, že si to srovnal v hlavě, v Liberci hrál dobře a vydrželo mu to i do nároďáku,“ pochválil svého syna Frýdek starší.

Martin Frýdek po vzoru svého otce dlouho kopal ve Spartě. Pořádnou šanci v prvním týmu ale nedostal. Podzim 2012 odehrál na hostování ve slovenské Senici, v zimě 2013 šel na přestup do Liberce. Spolu s dalším talentem Davidem Pavelkou se stal součástí transakce, kdy na Letnou putoval Lukáš Vácha .  

V Liberci fotbalově vyzrál, jeho forma postupně rostla. Blonďatý rychlík dokáže pokrýt celou levou stranu, zvládne i pravý kraj zálohy či podhrot. Na evropském šampionátu díky technické vybavenosti řídil hru celého týmu, směrem dopředu mu nejvíc vyšel zápas se Srbskem, kde se mu povedlo i skórovat. Deník Sport ho zařadil i mezi hráče, kteří by jednou mohli naskakovat v áčku.

„Určitě má zkušenosti, je vyhraný, pomohlo mu i hostování v Senici. Osamostatnil se, už neměl maminku za zadkem. Dospěl, hrál pravidelně, sestavu si vybojoval i v Liberci,“ vyzdvihl Frýdek starší.

Je tedy jeho mladší fotbalová verze sparťanské legendy připravená na návrat na Letnou? „Myslím, že už ano. Ale konkurence bude mnohonásobně vyšší než v Liberci nebo kdekoliv jinde. Když nebude hrát, nesmí se nafouknout nebo to zabalit. Sparta ho chce, myslím, že šanci dostane. Pak bude záležet jen na něm, jestli ji využije, nebo ne.“

Frýdek: Byl to jeden z nejlepších zápasů, co jsme pohromadě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud